Wehkamp gaat via derden geld lenen aan consumenten

Wehkamp gaat via derden geld lenen aan consumenten

Wehkamp is begonnen met het lenen van geld aan consumenten via derde partijen, zoals retailers. Het voormalig postorderbedrijf heeft al veel ervaring als kredietverstrekker, maar de zaken hierin gingen wat minder. En dus is het nu begonnen met het uitlenen van geld via derden.

Dat heeft Wehkamp’s CEO Piet Coelewij gister verteld in gesprek met BNR, opgetekend door Twinkle. Hij vertelde daarin onder meer dat de webwinkel operationeel prima presteert, met meer klanten en meer orders, maar dat de kredietverlening nog achterblijft. Volgens hem staat de kredietbusiness onder druk en komt dat onder andere door de aangescherpte wetten en regels, maar ook door een verbeterende economie.

‘Conservatief in verstrekken van krediet’

De webwinkel heeft veel ervaring als verstrekker van kredieten en weet ook veel van de klanten die via hen geld lenen. Volgens Coelewij is het percentage klanten dat het geleende geld niet kan terugbetalen lang niet zo groot als ergens anders. “We zijn relatief heel conservatief in het verstrekken van krediet. Het is een service om het leven van de klant makkelijker te maken”, zo zegt hij.

Binnenkort geld lenen bij bekende Nederlandse retailer

De kredietbusiness van Wehkamp wordt nu een soort aparte business, met als belangrijkste verandering dat het nu ook kredieten gaat aanbieden bij verkooppunten van andere retailers. “Omdat wij weten hoe we dat moeten, zijn deze partijen heel erg geïnteresseerd.” De CEO weet verder in het gesprek met BNR te vertellen dat Wehkamp binnenkort met haar kredietbusiness begint bij een ‘bekende Nederlandse retailer’.

Wehkamp wil meer samenwerken

In juli vorig jaar kondigden Wehkamp en BCC aan samen te werken. Hierbij werd het complete assortiment aan elektronica en huishoudelijke apparaten van BCC aangeboden in de webshop van Wehkamp. Coelewij: “We zijn bezig heel veel andere categorieën aan te sluiten. “Wij focussen op een volledig assortiment van fashion, home & living, baby en beauty en we creëren partnerships om daarbuiten heel veel andere producten aan te bieden. Maar alles gaat met dezelfde klantervaring.”

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten