menu
lightspeed ecommerce

Webwinkelsoftware Drupal Commerce haalt mijlpaal

Webwinkelsoftware Drupal Commerce bereikt mijlpaalDrupal Commerce, de webwinkel-tak van het open source contentmanagementsysteem Drupal, heeft deze maand de mijlpaal van 300.000 downloads bereikt. In Nederland is deze software nog vrij onbekend, maar internationaal werken merken als Kenzo en de Britse postdienst Royal Mail al naar volle tevredenheid met dit open source ecommerce-platform.

Drupal Commerce is gecreëerd door Commerce Guys, naar eigen zeggen het nummer één ecommerce-bedrijf dat met Drupal werkt. Het bedrijf maakte afgelopen week bekend de grens van 300.000 downloads te hebben bereikt en blijft bezig met het toevoegen van allerlei merken aan de clientèle. “Drupal Commerce is gebouwd om de veelzijdige behoeften van webwinkeliers in het hedendaagse content gedreven ecommerce-landschap te ondersteunen. Onze partners zijn continu bezig complexere en meer interactieve dingen te doen met hun online winkels. De technologie van Commerce Guys voldoet aan deze eisen”, aldus oprichter Mike O’Connor.

Drupal Commerce gaat er prat op veel vrijheid te bieden en flexibel te zijn, zodat de webwinkel perfect past bij de rest van de bedrijfssite of huisstijl. Net als andere webwinkelsoftware zoals Magento en WordPress heeft ook Commerce Guys een platform, the Commerce Marketplace, opgericht waar webwinkeliers diensten van bijvoorbeeld PayPal zeer eenvoudig aan hun webwinkel kunnen toevoegen.

Drupal als CMS

Drupal is wellicht in ecommerce-kringen in Nederland helemaal onbekend, als open source CMS is het al een stuk bekender. Sites als die van GroenLinks, NCRV, Bright en Flabber werken of hebben op deze software gewerkt.  Internationaal werken onder andere FedEx, het Witte Huis en artiesten als Bob Dylan en Pink met de software van Drupal. De vraag is nu wanneer we grote (internationale) webwinkels gebruik zien maken van een systeem op basis van Drupal.

Drupal, WordPress, Joomla… en ecommerce?

Drupal is zeker niet de enige CMS-software die op de een of andere manier ook een ecommerce-oplossing aanbiedt. Zo heeft Joomla VirtueMart en heeft WordPress Magento, Prestashop en OpenCart. Desondanks hebben dit soort CMS-vertakkingen zeker bestaansrecht, door de vele organisaties, ondernemers en bedrijven die al gebruikmaken van een Drupal, WordPress of Joomla en een webwinkel zien als een onderdeel van de site en dus een voorkeur hebben voor software die ze al gebruiken.

Tags

Reacties