menu
Webwinkels met showrooms beticht van oneerlijke concurrentie

Webwinkels met showrooms beticht van oneerlijke concurrentie

In Middelburg is er een klein relletje gaande, waarbij twee webwinkels in het middelpunt staan. Het gaat om de online shops Tent+ en Bushcraftshop.nl. Die worden door Wilfred Vreeke van outdoorwinkel BD-store beschuldigd van oneerlijke concurrentie. De twee webwinkels zouden namelijk producten aan particulieren verkopen in hun vestigingen op het industrieterrein.

En dat mag niet, stelt Vreeke in de Provinciale Zeeuwse Courant. De eigenaren zouden daarmee namelijk de regels van het bestemmingsplan overtreden. Vreeke deed zijn beklag tijdens de openbare vergadering van de Commissie Ruimte in de gemeente Middelburg, zoals online valt in te zien. Zo werd gevraagd of het college ervan op de hoogte is dat er twee internetwinkels zijn gevestigd op industrieterrein Arnestein en dat die op die locatie ‘ook gewoon artikelen verkopen aan particulieren’.

Kleding passen en direct betalen
Nu wordt inderdaad op de website van Bushcraftshop.nl duidelijk uitgelegd dat het bedrijf niet alleen een webwinkel is, maar dat het ook een kleine showroom heeft. “Veel klanten vinden het prettig om kleding eerst te passen voor ze het kopen. Dat is bij ons geen enkel probleem. Je bent van harte welkom! Naast kleding presenteren we in onze showroom vooral de producten waarvan we denken dat je ze misschien graag wilt bekijken voor je ze koopt.” Ook wordt uitgelegd dat het mogelijk is om met de pinpas direct op locatie aangeschafte producten te betalen.

Maar tegenover de Zeeuwse krant zegt eigenaar Erik van ’t Padje dat het niet te vergelijken is met een winkel. “De showroom is vooral bedoeld als afhaalpunt voor bestellingen die via de webshop zijn gedaan.” Die mening deelt ook de eigenaar van Tent+, die zegt de meeste omzet te halen uit de groothandel en de verkoop van vouwwagens.

Middelburg: Het mag, mits…
Een woordvoerder van de gemeente Middelburg heeft inmiddels uitgelegd dat detailhandel als nevenactiviteit van een groothandel op een bedrijventerrein mág plaatsvinden, als het maar niet meer dan 15 procent van de omzet betreft.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch