WebwinkelKeur lanceert veiligheidsscan voor webwinkels

WebwinkelKeur lanceert veiligheidsscan voor webwinkels

WebwinkelKeur komt volgende week met een security scan voor webwinkels. Met de extra dienst zal het keurmerk online shops controleren op kwetsbaarheden, scannen op malware en bijhouden of de webwinkel nog wel bereikbaar is. Wij spraken met oprichter Marcel Landeweerd.

“Voor ons was het een logische stap. Want op je computer staat waarschijnlijk wel een virusscanner, maar wie controleert de beveiliging van je webwinkel?”, zo vertelt hij ons. “En dat terwijl de risico’s voor een webwinkel veel hoger zijn, omdat webwinkeliers zelf opdraaien voor de schade die ontstaat bij bezoekers en flinke boetes kunnen oplopen.” Leden van WebwinkelKeur krijgen van het keurmerk direct een seintje wanneer er malware blijkt te zijn geïnstalleerd op de desbetreffende webwinkel. De software scant dagelijks de website, op zoek naar beveiligingsrisico’s.

Uptime monitoren met security-dashboard
De scanner van WebwinkelKeur kijkt niet alleen naar kwetsbaarheden en malware, het houdt ook in de gaten wanneer de webwinkel offline is. “Veel webwinkels zijn soms korte tijd offline, zonder dat de ondernemer het zelf doorheeft. Downtime zorgt ervoor dat je potentiële orders misloopt. Met onze scan houden we dit nauwlettend in de gaten”, aldus Marcel. “Ook heb je hiermee gelijk toegang tot een aantal interessante statistieken.”

‘Trust badge’
WebwinkelKeur lanceert de scanner met een label. “Deze trust badge kan gezien worden als een keurmerk voor website-beveiliging. Bezoekers kunnen klikken op de afbeelding om de echtheid te controleren en krijgen informatie waarop gecontroleerd wordt.” De veiligheidsscan – die alleen aan leden wordt aangeboden – kost het eerste jaar €7,50 per maand, daarna €9,95 en is te activeren door in te loggen op het WebwinkelKeur-dashboard.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten