WebwinkelKeur lanceert Privacy Policy Generator

WebwinkelKeur lanceert Privacy Policy Generator

Stichting WebwinkelKeur heeft Privacy Policy Generator gelanceerd, een online tool waarmee webwinkels gemakkelijk een privacyverklaring kunnen maken. De Privacy Policy Generator is gelanceerd met het oog op de strengere privacyregels die volgend maand ingaan.

Op 25 mei gaat er een hoop veranderen voor webwinkels in Nederland en de rest van Europa. Vanaf die datum is namelijk de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. In het Engels heet dit de General Data Protection Regulation, kortweg GDPR genoemd.

Overgangsperiode is bijna ten einde

De AVG zorgt onder andere voor versterking en uitbreiding van privacyrechten, maar ook voor meer verantwoordelijkheden voor bedrijven. De AVG werd in mei 2016 al aangekondigd, maar hiervoor gold een overgangsperiode van twee jaar, zodat de Wet bescherming persoonsgegevens langzaamaan kon veranderen in de AVG en organisaties en toezichthouders genoeg tijd kregen om zich hierop voor te bereiden.

Privacy Policy Generator

Volgende maand is het dan zover en uiteraard moeten ook webwinkels aan deze nieuwe regels voldoen. Stichting WebwinkelKeur heeft hiervoor een Privacy Policy Generator gemaakt, die online retailers helpt bij het opstellen van gepersonaliseerde privacyvoorwaarden. Na het invullen van de bedrijfsnaam en de gegevens van de contactpersoon juridische zaken, kun je via een dropdown-menu aangeven met welke webwinkelsoftware, e-mailmarketingsoftware, bedrijfsmailprovider, reviewplatform en verzenddiensten je webwinkel werkt. Op basis hiervan wordt een .pdf met persoonlijke privacyvoorwaarden gegenereerd, die vervolgens in je webwinkel gedeeld kan worden met consumenten.

De Privacy Policy Generator van Stichting WebwinkelKeur.
De Privacy Policy Generator van Stichting WebwinkelKeur.
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten