WeAreLocal.be bundelt lokale retail

WeAreLocal.be bundelt lokale retail

WeAreLocal.be is een nieuw online initiatief, bedoeld om lokale winkels met een ecommerceplatform bijeen te brengen. De website is opgezet door het Nationaal Syndicaat van Zelfstandigen (het NSZ) en branchevereniging SafeShops.be.

Tot op heden heeft de website Wearelocal.be al meer dan 40.000 bezoekers verwelkomd. Die kunnen op daar terecht bij zo’n duizend Belgische ondernemers uit tal van sectoren. “Van bekende online namen tot kleine niche-webshops en van afhaaldiensten en horecazaken tot ondernemers die enkel diensten leveren”, zo licht Greet DeKocker van SafeShops.be toe.

‘Interessante mix van webshops’

“Het is een interessante mix waar naast de grotere Belgische webshops ook kleinere, lokale ondernemers terecht kunnen met hun aanbod. De consument kan bewust kiezen voor de handelaar om de hoek die aan huis levert of voor een nationale speler.”

De consument kan bewust kiezen voor de handelaar om de hoek.

30% van ondernemingen heeft webshop

Een recent onderzoek van het NSZ heeft aangetoond dat 30 procent van de ondernemingen een webshop heeft. En 20 procent verkoopt via sociale media zoals Facebook. Dat betekent dat één op de twee ondernemers voor de coronacrisis niet bezig was met een online verkoopplatform voor zijn of haar zaak.

WeAreLocal

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten