VanavondBezorgd wordt Shiplee

VanavondBezorgd wordt Shiplee

Online verzendplatform VanavondBezorgd heet voortaan Shiplee. De naamswijziging is het gevolg van de internationale koers. Algemeen directeur Sam Rohn: “Ecommerce is bij uitstek geschikt voor internationale uitbreidingen. Niet alleen voor webshops, maar ook voor vervoerders.”

Sinds de lancering in mei 2020 is VanavondBezorgd hard gegroeid. Inmiddels maken ruim tweeduizend Nederlandse webwinkels gebruik van de verzendoplossing. Zij versturen pakketjes naar consumenten in 28 landen.

‘We willen internationaal verder groeien’

VanavondBezorgd is onderdeel van Red je Pakketje, dat onlangs werd overgenomen door het Zweedse Instabox. Om de weg vrij te maken voor een internationale uitbreiding gaat het VanavondBezorgd vanaf vandaag verder als Shiplee. De accounts van de aangesloten webshops worden automatisch overgezet.

De basis van Shiplee is identiek aan haar voorganger. “We maken same-day-delivery op een duurzame manier toegankelijk voor elke webshop, aangezien verzenden al mogelijk is vanaf één pakket”, aldus Sam. Het enige verschil is dat Shiplee ook gericht is op de internationale markt.

Internationale uitrol logische stap

Een internationale uitrol is naar eigen zeggen een logische stap. “Ecommerce is bij uitstek geschikt voor internationale uitbreidingen. Dit geldt niet alleen voor webwinkels, maar ook voor vervoerders. Onze techniek is goed schaalbaar en dat voordeel willen we internationaal benutten”, zegt Sam. De samenwerking met het Zweedse moederbedrijf Instabox versterkt volgens hem het schaalvoordeel.

Hoewel het bedrijf bekend werd vanwege haar same-day-oplossing, is dit internationaal gezien niet haalbaar. Op haar website laat Shiplee weten dat pakketten naar België de volgende dag worden geleverd. De levertijd van andere internationale zendingen verschilt per land. Betaling gebeurt op basis van tokens.

Linda

Linda

Linda de Vries werkt sinds 2015 bij Zietuwel, waar ze zich hoofdzakelijk bezighoudt met interviews voor Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten