Tulpen.nl wil uitbreiden naar Duitsland

Tulpen.nl wil uitbreiden naar Duitsland

De Nederlandse webwinkel Tulpen.nl overweegt uit te breiden naar Duitsland. Deze webshop van een tulpenkwekerij uit Roelofarendsveen is nu actief binnen de Benelux. Het bedrijf zoekt nog naar de juist aanpak, want: “de Duitse markt is minder digitaal ontwikkeld”, aldus Luc van Saase, ecommerce manager.

De tulpenkwekerij zelf bestaat al tientallen jaren en produceert en verpakt jaarlijks miljoenen tulpen. Een deel wordt via de webshop verkocht, samen met tulpen van andere kwekers uit de regio.

Tulpen binnen 24 uur bezorgd

Een aantal jaren geleden probeerde het bedrijf al online te verkopen, maar daar was toen te weinig belangstelling voor. Er was een andere aanpak nodig. De webshop zet nu in op het binnen 24 uur bezorgen van tulpen. “Dankzij corona werden de afgelopen twee jaar meer tulpen verkocht en groeide de webshop sneller”, vertelt Luc.

‘90% van de klanten bestelt bij ons tulpen als cadeau voor een ander.’

Een grote meerderheid van de bestellingen die geplaatst worden (90 procent) zijn cadeaus. “Als mensen tulpen voor zichzelf kopen, doen zij dat bij een bloemist of supermarkt, want dat is goedkoper.” Het assortiment van de webshop zet daarom in op cadeaus, het bedrijf bezorgt giftboxen met een vouwvaas, chocolade en bier.

Extra opties webwinkel

Als klanten een bestellingen plaatsen kiezen ze zelf het aantal en de kleuren van de tulpen in een bos. Met een datumprikker kiest de klant zelf wanneer het pakket bezorgd wordt, inclusief een kaartje indien gewenst.

‘Bij een marktplaats missen we de extra mogelijkheden die de webshop wél biedt.’

Het bedrijf bezorgt ondertussen al in de Benelux, maar wil graag verder uitbreiden naar nieuwe markten, zoals Duitsland. Verkopen via marktplaatsen lijkt tot nu toe geen optie, want er ontbreken mogelijkheden die de webshop wél kan bieden. “Bij een platform als Bol.com kun je niet aangeven dat de bloemen over een week bezorgd moeten worden met een kaartje. Dat kan bij ons wel.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten