Thuiswinkel biedt leden gratis .shop-domein

Thuiswinkel biedt leden gratis .shop-domein

Thuiswinkel.org heeft haar lidmaatschap tijdelijk uitgebreid met een gratis .shop-domein. Leden van de ecommerce-associatie kunnen kosteloos een .shop-domeinnaam claimen. Deze kan bijvoorbeeld gebruikt worden als redirect, als actiepagina of als portaal voor een internationaal opererende webwinkel.

Thuiswinkel.org onthulde de aanbieding zojuist via Twitter. De actie geldt nog tot en met maart volgend jaar en is logischerwijs alleen beschikbaar voor leden van Thuiswinkel.org. Die krijgen een jaar lang een gratis .shop-domein, daarna moet er betaald worden.

Volgens Thuiswinkel kan .shop perfect gebruikt worden als simpele naam voor je webwinkel. “Veel van de .nl- en .com-domeinnamen zijn al in gebruik en met .shop kun je een korte, simpele naam kiezen die voor bezoekers gemakkelijk is te onthouden.”

.shop als actiepagina

Ook doet het de suggestie om .shop als actiepagina te gebruiken, zodat die bijvoorbeeld ingezet kan worden voor de feestdagen. En ten slotte doet .shop het volgens Thuiswinkel ook goed als digitaal uithangbord voor een internationaal opererende webwinkel. “Als je plannen hebt om over de grens te ondernemen, gebruik dan een .shop domein. Bezoekers weten direct dat ze bij jou kunnen bestellen.”

Groei van .shop-domein

In Nederland zijn er al bijna twintigduizend .shop-registraties. Daarmee staat ons land wereldwijd op de vijfde plek. Uit onderzoek zou blijken dat 92 procent van de online shoppers een .shop-domein net zo betrouwbaar vindt als een .nl of .com.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten