Supermarkt Plus zet vol in op webwinkel en thuisbezorging

Supermarkt Plus zet vol in op webwinkel en thuisbezorging

Nadat Albert Heijn jarenlang de online supermarktindustrie heeft gedomineerd, hebben ook Jumbo en Picnic serieus de markt betreden. En dus kan Plus niet achterblijven. Eind volgend jaar moeten alle 262 supermarkten van deze keten een webwinkel hebben. Momenteel kan er bij 160 Plus-supermarkten online worden besteld. Ook wil het intensiever inzetten op thuisbezorging.

Dat laat algemeen directeur Jan Brouwer vandaag weten tegenover het Financieel Dagblad.  Dat deed het supermarktconcern nadat het bekendmaakte vorig jaar harder te zijn gegroeid en meer winst te hebben gemaakt. Nu wil het ook flink groeien op het web. Op dit moment kunnen Plus-klanten voor online bestellingen terecht bij 160 ondernemingen, die op deze manier 2 procent van de totale omzet (€2,2 miljard in 2015) binnenhalen.

Het supermarktconcern heeft honderd afhaalpunten, maar men is erachter gekomen dat klanten hun boodschappen vaak toch thuis geleverd willen hebben. Online bestellingen worden door het lokale Plus-personeel in orde gemaakt. Volgens Brouwer heeft dit als voordeel dat lokale Plus-filialen ook het lokale assortiment kunnen aanbieden en dat de boodschapper sneller bij de klant bezorgd kunnen worden.

Plus, het voorkomt hiermee gedoe tussen franchisers en de supermarktketen. Albert Heijn is bijvoorbeeld nog steeds aan het onderhandelen met haar franchise-ondernemers over hoe de omzet uit de webwinkel verdeeld moet worden. Bij Plus slaan de ondernemers elke online aankoop gewoon aan op hun eigen kassa.

Bezorging lokaal of iets langzamer en goedkoper
Als bijna alle Plus-supers online boodschappen kunnen verkopen, dan komt er een centraal distributiepunt voor dergelijke bestellingen. Volgens Brouwer kunnen klanten tegen die tijd kiezen of ze een snelle bezorging willen door de lokale Plus, of dat ze goedkopere bezorging willen vanuit het distributiecentrum bij een lokaal afhaalpunt, waar ze dan wel langer op moeten wachten.

Online boodschappen bestellen bij een lokale Plus-supermarkt.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten