Pieter Pot op weg naar België

Pieter Pot op weg naar België

Het Nederlandse bedrijf Pieter Pot is op weg naar België. De verpakkingsvrije supermarkt heeft enkele vacatures uitgezet. Het is nog niet bekend wanneer precies Pieter Pot hier de deuren opent.

Jouri Schoemaker, oprichter van Pieter Pot, noemt in een post op LinkedIn de uitbreiding een volgende grote stap in hun grote avontuur.

‘We gaan naar België!’

“We gaan naar België! Onze Vlaamse zuiderburen kunnen niet wachten en wij staan te trappelen om hen een potje blij te maken met de nieuwe verpakkingsvrije standaard”, zo schrijft hij. In diezelfde post laat hij weten op zoek te zijn naar een head of Belgium, een online performance marketeer en een assortimentmanager.

Wij staan te trappelen om hen een potje blij te maken met de nieuwe verpakkingsvrije standaard.

De “Vlaamse Pieter”, oftewel de Head of Belgium bij Pieter Pot, moet ervoor zorgen dat verpakkingsvrij boodschappen doen in Vlaanderen de norm wordt. Met de circulaire bezorgdienst wil het Nederlandse bedrijf ook bij ons boodschappen zonder verpakkingen mogelijk maken.

Behoorlijk wat aanvragen uit België

De stap naar België, de eerste buitenlandse markt voor Pieter Pot, komt niet helemaal als een verrassing. In november vorig jaar vertelde Schoemaker in een interview met Twinkle al dat ze graag naar België willen uitbreiden. “Daar krijgen we ook al behoorlijk wat aanvragen vandaan. Daarna zouden we graag naar Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië gaan, maar dat is echt iets voor de toekomst”, zo zei hij destijds.

Pieter Pot haalde 2,7 miljoen euro op.

In diezelfde maand wist Pieter Pot in een investeringsronde 2,7 miljoen euro op te halen Met dit geld wil het extra potten inkopen, een nieuwe website ontwikkelen, een eigen pot op de markt brengen en samenwerken met A-merken.

Pieter Pot België
Pieter Pot België.
Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten