Online supermarkt Butlon naar België

Online supermarkt Butlon naar België

Butlon, een online supermarkt uit Nederland, komt eind dit jaar naar België. Het idee is om dan de website voor Belgische consumenten te lanceren, waarna begin volgend jaar de eerste bestellingen geleverd worden.

Butlon mag dan wel een supermarkt zijn die enkel online opereert, de speler verschilt toch op een paar punten genoeg van die andere Nederlandse ecommerce-supermarkt, Picnic. Butlon gaat er bijvoorbeeld prat op lage prijzen te hanteren. Oprichter Alessio Pinna noemt zijn supermarkt zelfs de “online versie van Lidl of Aldi, zo schrijft Retaildetail.

Butlon is de online versie van Lidl of Aldi.

Butlon begon als maaltijdbezorger

Een ander verschil is dat Butlon niet begon als online super, maar als platform dat maaltijden bezorgt voor restaurants. Echter, tijdens de lockdowns van vorig jaar transformeerde het bedrijf tot een volwaardige online supermarkt met momenteel een assortiment van zo’n 1200 producten.

Minimaal bestelbedrag van 50 euro

Het bedrijf koopt haar producten in via horecagroothandels en stelt op deze manier de boodschappen voor lage prijzen te kunnen aanbieden aan de klant. Consumenten die voor twaalf uur bestellen en voor een minimumbedrag van 50 euro krijgen de boodschappen de volgende dag aan huis geleverd. De oude functie van Butlon is niet helemaal verdwenen, want klanten kunnen ook maaltijden van deelnemende restaurants bestellen. Die worden direct na de bestelling aan huis geleverd.

In ons land moet Butlon de concurrentie aangaan met andere online supermarkten, zoals Hopr, C-Mercado, Greenweez, eFarmz en Kazidomi.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten