Startup iZi brengt maaltijden en aankopen

Startup iZi brengt maaltijden en aankopen

Antwerpen is een logistieke startup rijker. Vanaf dinsdag 15 december zal koeriersdienst iZi zijn intrede doen. Het bedrijf levert aan huis zowel warme maaltijden als aankopen die zijn gedaan bij lokale handelaars. En dat binnen het uur.

De startup iZi is niet van Belgische origine. Het werd opgericht in Brazilië, waar het bedrijf bestaat uit verschillende divisies, zoals IziFinance, IziFood and IziGo.

Concurrentie aangaan met maaltijdbezorgers

Hier in ons land gaat het bedrijf als koeriersdienst de concurrentie aan met bekende maaltijdbezorgers zoals Uber Eats en Deliveroo, maar het hoopt het verschil te kunnen maken met het feit dat het ook online bestellingen levert. Het brengt boodschappen en kleine aankopen bij de consument aan huis.

Het levert ook online bestellingen aan huis.

Al 80 ondernemingen aangesloten

Tegenover de Gazet van Antwerpen vertelt Johan Tisson, algemeen verkoopmanager bij iZifood België, dat zo’n tachtig ondernemingen zich al hebben aangesloten bij het nieuwe initiatief. De startup is gevestigd in het centrum, maar zegt zich sterk te willen richten op restaurants en retailers in de rand van Antwerpen, zodat het bezorggebied zo groot mogelijk wordt.

Voor de restaurants kan iZiFood een extra platform worden om gerechten uit te laten leveren. Via de eigen chauffeurs van de startup kan dit voor 150 euro per maand, plus 10 procent commissie.

iZi wil uiteindelijk een soort online shopplatform zijn. Via iZi Marketplace kunnen retailers zonder online aanwezigheid er een eigen webshop starten. “Onze focus ligt op een samenwerking met lokale handelaars. We willen hen ondersteunen in deze barre tijden en tegelijkertijd willen we een tegenoffensief bieden aan de Bol.com’s en de Coolblue’s van deze wereld”, aldus Tisson.

Onze focus ligt op een samenwerking met lokale handelaars.

Op dit moment staat alleen Antwerpen op de Belgische agenda van het Braziliaanse bedrijf, maar Gent, Mechelen en Leuven zouden ook al interesse hebben getoond. En binnen het jaar wil de startup ook actief worden in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

 

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten