Smartphoto koopt Nederlandse Webprint.nl

Smartphoto koopt Nederlandse Webprint.nl

Online fotoproductenverkoper Smartphoto heeft de Nederlandse fotoservice Webprint.nl overgenomen voor een bedrag van 4,7 miljoen euro. Met de overname is Smartphoto ook eigenaar van websites Posters.nl en Kaartwereld.nl, beide ooit zelf overgenomen door Webprint.

Het nieuws van de overname is onder meer te lezen op de website van Infestos, dat in Webprint heeft geïnvesteerd. Daarin staat ook dat Webprint vorig jaar een omzet had van ongeveer 12 miljoen euro. Met de overname krijgt Smartphoto wat meer grip op de Nederlandse markt en kan het bedrijf, dat vorig jaar een gecombineerde omzet van meer dan 46 miljoen euro behaalde, haar Europese ambities verder waarheid maken. Smartphoto is momenteel namelijk actief in veertien landen, terwijl Webprint aangepaste websites heeft voor de Belgische, Duitse en Franse markt.

Volgens Infestos zal door de overname de kennis, klantgerichtheid en merkbekendheid van Webprint gecombineerd gaan worden met de kennis van Smartphoto op het gebied van technologie, marketing en productie van persoonlijke fotoproducten. “Webprint brengt een sterk en herkenbaar merk met een bedrijfscultuur die net zoals bij ons gericht is op klantentevredenheid”, zo zegt Stef De corte, CEO van Smartphoto.

Merknaam Webprint blijft

Zowel het management als alle medewerkers van Webprint zullen onderdeel gaan uitmaken van Smartphoto, maar blijven onder het merk Webprint opereren.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten