Shopping Awards komt met b2b-award

Shopping Awards komt met b2b-award

De Shopping Award zullen dit jaar, voor het eerst in de geschiedenis, ook een b2b-award uitreiken. Op 29 maart volgend jaar worden niet alleen de bekende publieksprijzen en vaksprijzen uitgereikt aan de beste business-to-consumer-webwinkels, maar wordt ook de beste b2b-webwinkel in het zonnetje gezet.

Dat heeft Intershop vandaag bevestigd tegenover de redactie van Ecommerce News tijdens haar event Intershop Roadtrip. De winnaar van de B2B-award wordt niet bepaald door het publiek maar door een vakjury en wordt uitgereikt tijdens het Shopping Awards Gala op 29 maart volgend jaar in Hotel Huis ter Duin.

Intershop sponsor b2b-award

De nieuw in het leven geroepen award wordt gesponsord door Intershop, dat recent nog via onze website een oproep deed om een dergelijke prijs voor de b2b-industrie in het leven te roepen. Woordvoerder Harold van der Horst zei toen: “De omzetten in de b2b zijn enorm, maar de legacy ook. Lang niet elk bedrijf is al even ver. Maar de spelers die uitblinken, daar kunnen de huidige winnaars van de Shopping Awards al veel van leren. Ik weet zeker dat er tientallen spelers staan te trappelen om dit te kunnen laten zien!”

‘Nog weinig bekend over wat b2b doet’

De b2b-award van Shopping Awards kan hopelijk zorgen voor meer bekendheid voor bedrijven die via een webwinkel aan andere bedrijven verkopen. “Er is nog weinig bekend over wat b2b-bedrijven doen, terwijl het een gigantische markt is waar veel b2c-spelers naar toe trekken”, aldus Harold. “De klantreis is uitgebreider, de omgevingen zijn vaak complexer, er zijn veel bijzondere bedrijfsprocessen, functionaliteiten, organisatorische uitdagingen, en ga zo maar door”.

Check meer informatie over de Shopping Awards in onze evenementenkalender.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten