lightspeed ecommerce

Shoppagina laat klanten bitcoins accepteren

Shoppagina eerste webwinkelsoftware die bitcoins omarmtShoppagina heeft vandaag officieel bekendgemaakt dat het vanaf nu mogelijk is voor klanten van de webwinkelsoftware om bitcoins te accepteren in de webwinkel. Naar eigen zeggen is het de eerste Nederlandse aanbieder van webwinkelsoftware die deze mogelijkheid biedt. Shoppagina werkt hiervoor nauw samen met Bitonic, een van Nederlands bekendste aanbieders en inkopers van bitcoins.

De bitcoin is aan een ware opmars bezig. De virtuele munt bestaat al sinds 2009, het is pas sinds 2011 dat het de ‘underground-scene’ verliet en er steeds meer mensen interesse in deze cryptocurrency kregen. Na de piek in april 2013 verscheen het zelfs op de agenda van gevestigde media als het achtuurjournaal, De Wereld Draait Door en De Telegraaf.

De bitcoin-koers lijkt sterk te reageren op wat er in de media verschijnt over deze munt en dat is nogal wat de laatste tijd. Zo werd in de Amerikaanse senaat besloten de bitcoin als legitiem betaalmiddel te beschouwen, kwam voor de tweede keer een online drugsmarkt (waar betaald kan worden met bitcoins) negatief in het nieuws en onthulde Thuisbezorgd.nl dat klanten hun pizza of frietje met nu ook met bitcoins kunnen afrekenen. Mede door dit soort ontwikkelingen steeg de waarde van de bitcoin de afgelopen maand tot een recordhoogte van 1200 dollar. Niet gek voor een muntje dat in 2011 nog maar tien dollar kostte.

Shoppagina-klanten kunnen bitcoins accepteren
Recent werd het ook mogelijk voor webwinkeliers die van de webwinkelsoftware van het internationale Shopify gebruikmaken om bitcoins te accepteren en nu duikt dus ook het Nederlandse Shoppagina in de wereld van bitcoins. Door een samenwerking met Bitonic is het voor klanten van Shoppagina mogelijk om van hún klanten bitcoins te accepteren. Na aanmelding bij Bitonic dienen Shoppagina-gebruikers alleen maar een koppeling onder hun betalingsinstellingen te accepteren en ‘zo hoor je tot een van de eerste Nederlandse webwinkels waar met bitcoins kan worden afgerekend’.

Een bitcoin-betaling is goedkoper dan Afterpay, stabieler dan iDeal, sneller dan per creditcard en, zeker voor buitenlandse klanten, eenvoudiger dan per overboeking. Veel wordt er nog niet mee afgerekend maar volgens Luuk van de Ruit van Shoppagina kan daar zomaar verandering in komen. “Op het moment dat de waarde van de bitcoin stijgt is het mogelijk dat sommige mensen hun bitcoins willen verzilveren. Het omzetten van bitcoins naar euro’s kan lastig zijn en in sommige gevallen zelfs meerdere dagen in beslag nemen. Daarnaast verloopt dit vaak via buitenlandse sites waarvan de betrouwbaarheid moeilijk is te verifiëren. Deze groep heeft nu de mogelijkheid tegen de gunstige koers artikelen te kopen in jouw webshop.”

De webwinkelsoftware-aanbieder wil extra benadrukken dat webwinkeliers niet bang hoeven te zijn voor mogelijke risico’s. “De bestellingen worden afgerekend tegen de op dat moment geldende koers en je kunt het bedrag volledig in euro’s laten uitbetalen. Jij ontvangt dus gewoon de waarde van het verkoopbedrag op je bankrekening en betaalt slechts 0,5% transactiekosten. Het risico met betrekking tot de schommelende koers ligt dus volledig bij Bitonic. Is je interesse gewekt en wil je niet alleen het betalen in bitcoins mogelijk laten maken, maar voor de bitcoins zelf ook deels ontvangen dan is dat ook mogelijk. In jouw account kun je instellen dat je bijvoorbeeld 90% uitgekeerd wilt krijgen in euro’s en 10% in bitcoins.”

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch

Gerelateerde berichten