‘Van mijn webwinkel geniet ik elke dag’

‘Van mijn webwinkel geniet ik elke dag’

Een webwinkel in telefoonaccessoires of ledverlichting. Dagelijks starten er goudzoekers met dit soort niches en als je de berichten online moet geloven lijkt het een kansloos verhaal. Toch is het niet overal kommer en kwel, want afgelopen week spraken wij Jurgen ten Voorde en hij geeft aan dat hij toch echt elke dag geniet van zijn webwinkel-avontuur!

Jurgen is eigenaar van enkele webwinkels die draaien op software van Shoppagina en verkoopt verschillende artikelen waarvan de telefonietak en ledverlichting momenteel het beste lopen. Dat lijkt een moeilijke markt, dus als we de ondernemer spreken openen we vrij voorzichtig, maar dat blijkt al snel nergens voor nodig. Hij heeft het namelijk prima naar zijn zin met zijn online praktijken. Een ontspannen baan, leuke collega’s en prettige werktijden, zo geeft hij zelf aan.

‘De kosten bestaan grotendeels uit marketing’
“Het is vooral een marketingspel”, bevestigt ondernemer Jurgen ten Voorde ons telefonisch. “Als je niet bij de grootste shops hoort waar mensen vanzelf wel naar toe gaan dan moet je veel investeren in traffic. We werken dus met Google Adwords, Admarkt van Marktplaats en vergelijkingssites als Beslist en Google Shopping. Daarnaast verkopen we via Bol.com. Tussen die kanalen zit veel verschil. Zo betalen we veel bij Bol.com maar die orders zouden we echt niet hebben als we daar niet zouden staan. Bij Google krijg je snel meer traffic als je iets meer betaalt, maar daar zijn de kosten al erg hoog en marges dus relatief klein. Bij Marktplaats is traffic goedkoper, maar meer bieden per klik maakt daar weer minder uit, dus is het moeilijk daar intensiever op in te zetten. Met al die kanalen bij elkaar hebben we nu inmiddels een mooie omzet. Als ik de b2b-bestellingen meetel, halen we de miljoen euro omzet dit jaar wel weer.”

“Of een miljoen euro voldoende is om er goed van te leven? Oh, ruimschoots! We kunnen inmiddels wel een stootje hebben. We zijn gestart in december 2010 en de eerste jaren waren wel lastig hoor, maar tegenwoordig kan ik heel goed leven van de webwinkels. Vooral de relaxte werksfeer vind ik een feestje. Hiervoor was ik politieagent. Ik verdien nu wel wat meer met mijn webwinkels, maar dat brengt me eigenlijk weinig extra plezier in het leven. Het is vooral dat ik elke dag bezig mag zijn met dingen die echt leuk zijn. Natuurlijk moet je hard werken maar het is echt een prima kantoorbaan. Ik begin hier iets voor negenen en tussen vijf en half zes probeer ik eigenlijk wel weer af te sluiten. Het weekend is al helemaal heilig voor mij. De orders die vrijdag aan het einde van de dag binnenkomen worden hier dus pas maandag weer verwerkt.”

Rust in je werk een belangrijke factor
Nadat wij recent enkele workaholics uit de ecommerce hebben gesproken klinkt het bijna cynisch, maar Jurgen meent het echt. Of dat geen concurrentienadeel is? “Natuurlijk. Maar shops gaan daarin zo ver. Tot twaalf uur besteld de volgende dag bezorgd, of zelfs sameday-delivery. Als ik daar allemaal in meewil maak ik mezelf gek. Dat ik nu een paar orders mis dat is dan maar zo. Ik heb het nu toch goed? Ik heb twee fijne collega’s in dienst, werk in een mooi pand en zie een stijgende omzet. Natuurlijk kan die omzet sneller stijgen maar die stress die ik ervoer als politieagent hoef ik niet meer terug. Ik geloof erin dat je leven gezegend kan zijn. Maar dan moet je er natuurlijk ook wel voor open staan en rust is daarin een heel belangrijke factor. Een verdubbeling qua omzet zou óók leuk zijn, maar staat dus niet hoog op mijn lijstje.”

“Op dit moment maak ik via Shops United gebruik van de pickupdiensten van PostNL voor het verzenden van pakketjes. Die komt ergens tussen kwart voor vijf en kwart over vijf langs. Dat is vrij vroeg ja, maar om half zes sluit ik graag af en deze vroege pickup levert gelijk wat prijsvoordeel op en ik kan met een fijn gevoel naar mijn gezin thuis. Dat is me dat verschil in omzet wel waard, want ook met deze omzet heb ik echt niet te klagen over mijn salaris. En nu je het zegt, dit jaar december is voor ons een lustrum! Of we dat uitgebreid vieren? Dat durf ik nog niet te zeggen, maar inderdaad horen feestjes of een borrel op zijn tijd er zeker bij. Hoe dat deze vrijdagmiddag geregeld is? Nou ik sluit vandaag zelf mijn computer wat eerder af want ik ga straks naar een brouwerij in Brugge toe. Dus dat zit deze week ook wel goed.”

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten