Shoppagina koppelt met Yehhpay, MyParcel en lanceert SEO-tool

Shoppagina koppelt met Yehhpay, MyParcel en lanceert SEO-tool

Om het nieuwe jaar meteen goed te beginnen, heeft Shoppagina haar software voorzien van drie nieuwe updates. Sinds deze maand kunnen klanten van de Utrechtse webwinkelsoftware-aanbieder gebruikmaken van Yehhpay en MyParcel, en is er een nieuwe SEO-tool toegevoegd waarmee de vindbaarheid van de webshops kan worden verbeterd.

Met bijna 2500 eigen klanten en ruim 3600 studentenshops is het Utrechtse bedrijf lekker bezig. En nog altijd zit de groei er goed in. Dit betekent dat het team kan worden uitgebreid. In 2018 is de klantenservice al versterkt met twee extra medewerkers, maar ook de software staat niet stil.

‘Yehhpay: goed tarief en veel flexibiliteit’

Om te beginnen is er een verregaande koppeling met Yehhpay gelanceerd. Er was al een koppeling met Afterpay, maar volgens Luuk van de Ruit, mede-eigenaar van Shoppagina, biedt Yehhpay voldoende meerwaarde om deze aanbieder toe te willen voegen.

Afterpay biedt 100 procent dekking en heeft een hoge merksbekendheid. Ideaal voor webwinkeliers met producten met een hoge aanschafwaarde en een lage marge. Maar daar betaal je ook wat voor. Shoppagina heeft volgens Luuk voldoende webshops die liever iets minder betalen. Bijvoorbeeld omdat ze goedkopere artikelen verkopen en een dekking van 60 procent van de verkoopwaarde prima vinden.

“Door de keuze uit drie dekkingsmodellen kunnen klanten met Yehhpay zelf kiezen hoeveel risico ze willen afdekken”, zegt Luuk. “Yehhpay is vergeleken met andere betaalmethodes wat goedkoper, wat het voor veel van onze klanten een interessante oplossing maakt. We hebben eerst een pilot gedraaid en die is goed bevallen, vandaar dat we het nu aan al onze klanten aanbieden.”

‘MyParcel: dankzij diepe integratie veel mogelijkheden’

Daarnaast is Shoppagina een samenwerking aangegaan met MyParcel. Hoewel er al een koppeling was met SendCloud en Shops United zag Luuk toch de noodzaak van deze derde stapelaar. “Om te kunnen concurreren met de allergrootste webshops is een goede logistiek bijzonder belangrijk. MyParcel is helaas niet goedkoper, maar omdat we zo’n goede integratie hebben gerealiseerd kunnen we hiermee soms net wat meer bieden.”

Het verwerken van de order – van het aanmaken van een zending tot het printen van de verzendlabels – is nu met een paar muisklikken geregeld, geeft Luuk aan. Daarnaast is via MyParcel echt veel van de dienstverlening van PostNL mogelijk. “Klanten kunnen daarbij zelf aangeven hoe en wanneer ze hun bestelling willen ontvangen (’s ochtends, overdag of in de avond) of ophalen op een PostNL-servicepunt.”

Klanten die al gebruikmaken van Sendcloud of Shops United kunnen nu overstappen op MyParcel, al geeft Luuk aan dat ook die bedrijven niet stil hebben gezeten. “Ook daar hebben we wat kleine extra’s toegevoegd op het gebied van verzenden en ontvangen.” Zo zijn er nieuwe servicepuntkiezers toegevoegd, is het nu mogelijk om meerdere verzendingen aan te maken voor één bestelling en is de procedure voor het aanmaken van een retourzending vereenvoudigd.

Eigen SEO-tool die helpt bij jouw zoekmachineoptimalisatie

Verder heeft Shoppagina een SEO-module geïntegreerd in de software. Op het eerste gezicht heeft deze wat weg van oplossingen zoals ReloadSEO of Yoast, die in andere softwarepakketten kunnen worden geïnstalleerd. Luuk legt uit dat hij daar wel naar heeft gekeken, maar toch heeft besloten om een eigen oplossing te programmeren.

“Zoekmachines zijn zo essentieel voor onze klanten dat we vonden dat elke klant hier kosteloos gebruik van moet kunnen maken”, verklaart hij. “Daarnaast kunnen we zelf een diepe integratie met alle onderdelen van onze software realiseren en hebben we nu een razendsnelle tool helemaal op maat voor onze klanten kunnen ontwerpen. Zo hebben we geen last van overbodige code of opties die klanten toch niet gebruiken.”

De SEO-tool van Shoppagina.
De SEO-tool van Shoppagina.
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten