MyParcel start pilot met DHL

MyParcel start pilot met DHL

De Nederlandse pakketstapelaar MyParcel is gestart met een pilot met DHL. Klanten kunnen DHL als verzendoptie selecteren maar het is nog onduidelijk of er een definitieve samenwerking tot stand zal komen.

MyParcel biedt software waarmee webshops het verzenden automatiseren, door het maken van verzendlabels en track-and-trace-codes. In 2015 is MyParcel overgenomen door PostNL, maar het is nog altijd zelfstandig actief. Klanten maken gebruik van de schaalvoordelen van MyParcel en tot nu toe werden pakketten alleen via PostNL verstuurd.

DHL voor verzending naar het buitenland

Het is daarom opvallend dat de dochter van PostNL nu juist een pilot begint met DHL. Een gesprek met de klantenservice van MyParcel levert ons wat meer informatie op. “De pilot is voornamelijk gestart voor klanten die verzenden naar het buitenland, maar het kan ook voor andere zendingen gebruikt worden.”

Klanten kunnen het netwerk van DHL gebruiken om pakketten naar het buitenland te versturen.

De tarieven voor deze verzendingen zullen per zending en per klant verschillen. “Daar gebruiken we dezelfde richtlijnen voor als de huidige tarieven van MyParcel.” Het is nu nog onduidelijk of DHL echt doorgevoerd gaat worden als optie voor klanten van MyParcel. “We wachten eerst af of de pilot succesvol is.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten