PLNTS neemt Herbie over

PLNTS neemt Herbie over

Plantenplatform PLNTS heeft fulfilmentbedrijf Herbie en diens consumentenlabel Bloomique overgenomen. De overname is onderdeel van een buy-and-build-strategie. Het platform bouwt op deze manier een solide groep binnen de online plantenmarkt, waarmee het verder kan internationaliseren.

In januari maakte PLNTS nog bekend dat het 123planten.nl en 123kantoorplanten.nl had ingelijfd. Het platform kwam nu wederom via Marktlink, dat zich richt op overnames binnen het mkb, in contact met Herbie. Nu voegt PLNTS het label Bloomique van Herbie toe aan het platform.

‘Bedrijven willen logistiek uitbesteden’

Bloomique is actief in 10 landen en heeft een assortiment van meer dan 2.000 kamer- en tuinplanten. De eigenaar Herbie is daarnaast gespecialiseerd in fulfilment voor retailers en webshops. “Veel bedrijven willen graag de logistieke activiteiten rondom de e-fulfilment van groen uitbesteden”, vertelt oud mede-eigenaar van Herbie Harm van Dalen. Hij blijft werkzaam binnen PLNTS.

‘Door de krachten te bundelen kan er optimaal worden geprofiteerd van schaalvoordelen.’

“Met de toevoeging van Herbie aan het platform van PLNTS maken we optimaal gebruik van de synergie tussen de verschillende bedrijven. Door de krachten te bundelen kan er optimaal worden geprofiteerd van kostenefficiency en schaalvoordelen. Hiermee zijn we nog beter in staat om bestaande én nieuwe retailers inclusief webshops aan te sluiten op het platform van Herbie.”

Meer toekomstige overnames

PLNTS is van plan komend jaar verder te groeien en meer bedrijven over te nemen. “Bij PLNTS worden vanuit één distributiecentrum verschillende webshops en verschillende klanten bediend, waardoor er enorm veel synergievoordelen te behalen zijn”, aldus Jeffrey Scholtens, adviseur bij Marktlink.

‘We zijn met meerdere partijen in gesprek om PLNTS verder te verstevigen in de markt.’

“In het kader van kostenefficiency slaat deze propositie bij veel verschillende marktpartijen aan, waaronder Herbie. Wij zijn met verschillende marktpartijen in gesprek om PLNTS verder te verstevigen in de markt middels overnames, maar staan ook altijd open voor nieuwe kennismakingen.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten