PLNTS neemt 123planten.nl over

PLNTS neemt 123planten.nl over

Plantenplatform PLNTS heeft 123planten.nl en 123kantoorplanten.nl ingelijfd. De overname is onderdeel van een buy-and-build-strategie. Met de aankoop kan PLNTS niet alleen versneld groeien, het is naar eigen zeggen nu ook een top-5 speler in de online plantenverkoop. Het bedrijf staat open voor nieuwe overnames.

Via Marktlink, dat zich richt op overnames binnen het mkb, kwam PLNTS in contact met 123planten.nl. Jesse Mostert, directeur van PLNTS: “De markt waarin wij actief zijn is erg versnipperd. Met de overname(s) willen we een totale groep vormen binnen de online plantenmarkt. Met deze groep, die nu bestaat uit veertig medewerkers, willen we verder internationaliseren.”

Marktaandeel vergroten door overnames

PLNTS begon in 1860 als familiekwekerij. In 2018 openden vier broers uit de vierde generatie een online platform, waar ze onder meer zeldzame planten, huiskamerplanten en onderhoudsproducten verkopen. Door vergelijkbare spelers over te nemen, wil PLNTS de verkoopkanalen van het bedrijf verbreden en meer marktaandeel verkrijgen.

Marktontwikkelingen zorgen voor verschuiving.

Het platform heeft afzetkanalen in Nederland, Engeland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Het ingelijfde 123planten.nl, dat vorig jaar nog naar een groter pand verhuisde, was actief in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. In eerste instantie was 123planten.nl niet geïnteresseerd om het bedrijf te verkopen. Gezien de marktontwikkelingen ging eigenaar Michiel Ingen Housz toch overstag. Hij blijft werken binnen de nieuwe structuur van PLNTS.

PLNTS aast op meer partijen

Naast dat er veel concurrentie is in de branche, nemen de groeicijfers na de coronajaren enigszins af. Samen met de toegenomen gasprijzen zorgt dit ervoor dat veel plantenaanbieders kosten moeten besparen. De visie van PLNTS, waarbij één distributiecentrum verschillende webshops bevoorraad, sloeg bij meerdere partijen goed aan. PLNTS is momenteel met diverse partijen uit de branche in gesprek.

Linda

Linda

Linda de Vries werkt sinds 2015 bij Zietuwel, waar ze zich hoofdzakelijk bezighoudt met interviews voor Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten