Picnic bouwt groot distributiecentrum in Utrecht

Picnic bouwt groot distributiecentrum in Utrecht

Vandaag is online supermarkt Picnic gestart met de bouw van een ecommerce-distributiecentrum in Utrecht. Op het bedrijventerrein Lage Weide moet een DC komen van 35.000 vierkante meter die bedoeld is voor distributie in de Randstad.

Dat het een groot distributiecentrum wordt, blijkt ook wel uit het feit dat met de realisatie van het DC tussen de 500 en 1000 nieuwe banen mee gemoeid zijn. Eerder dit jaar had de online supermarkt al een nieuw distributiecentrum aan de Lage Weide in Utrecht in gebruik genomen. Toen ging het echter om een ruimte van zo’n 7.000 vierkante meter, dat als aanvulling moest dienen op het destijds enige distributiecentrum dat Picnic had, in Nijkerk.

In 24 gemeenten actief

Vandaag is Picnic dus begonnen met een groot distributiecentrum, dat vooral bedoeld is voor distributie in de Randstad en in maart volgend jaar klaar voor gebruik moet zijn. De online-only supermarkt bezorgt momenteel haar boodschappen in 24 gemeenten, met name in het midden (rondom Utrecht, Amersfoort en Ede) en het westen van het land (regio Den Haag, Leiden, Rotterdam). Twee maanden geleden maakte het bekend haar bezorggebied uit te breiden naar Zoetermeer en Benthuizen, als onderdeel van de landelijke uitrol.

250 elektrische bezorgwagens

Eerder vandaag maakte Picnic ook bekend haar wagenpark flink te hebben uitgebreid. Had het begin dit jaar nog 80 elektrische autootjes die boodschappen bezorgen, nu rijden er officieel 250 rond in de 24 gemeenten waar het actief is. En er zijn nog eens honderd wagens besteld die de komende maanden geleverd zullen worden.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten