PayPal wint marktaandeel

PayPal wint marktaandeel

De Amerikaanse betaalaanbieder PayPal is al jaren actief in ons land maar dat weerhoudt het er niet van om nog altijd stevig door te groeien. Momenteel zijn er al ruim één miljoen actieve PayPal-gebruikers in België en biedt 72% van de top 100 grootste webshops deze betaalmethode aan.

PayPal doet het goed in ons land. Comeos onderzocht hoe betalingen gedaan zijn. Van de 84 procent betalingen die in kaart zijn gebracht werd 15 procent via PayPal afgerekend. Dat is 3 procent meer dan vorig jaar en daarmee is PayPal, na de debit- en creditcard de nummer 3 qua online betaalmethodes in België en qua mobiel betalen zelfs de nummer één.

Voor Ecommerce News België was dit reden om contact te zoeken met Joachim Goyvaerts, verantwoordelijk voor PayPal België en Luxemburg. Hij bevestigt dat PayPal momenteel sterk groeit, waarbij hij vooral de groei bij topspelers bevestigt: “Als ik zelf kijk naar de top 100 zie ik dat daar 72 procent PayPal aanbiedt en dat dit een groei betekent van 17 procent over de afgelopen twee jaar. Buiten die top 100 zie ik de groei trouwens ook, dat wel. Maar het is moeilijk om voor de onderkant van de markt een betrouwbaar cijfer op te maken.”

PayPal grootste mobiele betaaloplossing in België

Internationaal is mobiel sterk in opkomst en deze trend heeft inmiddels zeker ook ons land bereikt. Van de transacties uit het onderzoeksrapport van Cosmeos werd tien procent mobiel afgerekend, waarvan 30 procent via PayPal, dat daarmee de grootste mobiele betaaloplossing is in België.

Joachim erkent het belang van mobiel voor PayPal. “In totaal zijn er inmiddels ruim een miljoen actieve gebruikers van de betaaloplossing, een aantal dat nog altijd groeit. De opkomst van mobiel heeft voor een nieuwe groei-impuls van actieve gebruikers gezorgd.”

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten