Overname MultiSafepay door Ant Group

Overname MultiSafepay door Ant Group

Betaalprovider MultiSafepay wordt overgenomen door het Chinese bedrijf Ant Group. Dit is de betaaltak van Alibaba. Naar verwachting is de deal zo’n 200 miljoen dollar waard. Voor Ant Group is de overname een manier om verder uit te breiden binnen Europa.

De Nederlandse betaalprovider MultiSafepay bestaat sinds 1999. Het is een van de grotere betaalproviders van ons land. Naar eigen zeggen bedient het meer dan 18.000 bedrijven in het mkb in meerdere landen.

Organische groei tot nu toe

Tot nu toe is het bedrijf organisch gegroeid, zonder investeerders. In 2020 opende het bedrijf nog een kantoor in Duitsland. Daarnaast heeft het kantoren binnen Nederland en Spanje.

In 2022 genereerde MultiSafepay een nettowinst van 1,3 miljoen euro.

In 2022 genereerde het bedrijf nog een nettowinst van 1,3 miljoen euro op een bruto omzet van 11,9 miljoen euro. Het is onduidelijk of dit bedrag ook de internationale activiteiten van MultiSafepay omvat.

Deal van 200 miljoen dollar

Volgens Reuters is Ant Group op dit moment een deal aan het afronden om MultiSafepay te kopen. De overname zou de nieuwste stap zijn van het Chinese bedrijf om de Westerse betalingsmarkten te betreden. In 2019 kocht het ook de Britse betaalprovider WorldFirst, voor 700 miljoen dollar.

Ant Group wil 100% van MultiSafepay overnemen.

MultiSafepay wordt volgens bronnen gewaardeerd op 200 miljoen dollar. Ant Group is van plan om de betaalprovider in zijn geheel over te nemen. De overname moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten