Onvermeld.nl maakt anoniem kopen mogelijk

Onvermeld.nl maakt anoniem kopen mogelijk

Onvermeld is een nieuw online platform, dat consumenten de mogelijkheid biedt om anoniem te blijven als ze een aankoop doen bij een webwinkel. De online aankoop wordt voltooid via Onvermeld, dat gegevens van de klant standaard na twee weken verwijdert.

Ergens is het ook een beetje gek. In de winkelstraat kun je allemaal aankopen doen zonder dat de winkel ooit weet hoe je heet, waar je woont of wat je eerder hebt besteld. Online wordt dit soort gegevens echter wel gedeeld. Dat is natuurlijk ook wel logisch, want zowel de consument als de winkelier willen weten of het product wel bij de juiste persoon belandt tegen het juiste tarief.

Persoonsgegevens worden na 2 weken gewist

Onvermeld wil consumenten de mogelijkheid geven om online producten te kopen, terwijl hun privacy gewaarborgd blijft. “Via ons kan je bij elke webshop in Nederland een product kopen. Wij kopen dit product dan voor jou”, zo meldt het op de website. Uiteraard hebben ze enkele persoonsgegevens nodig om het product, namens de klant, te kunnen bestellen, maar na twee weken na aankoop wordt die data gewist. “Dus alleen wij zien enkele gegevens, geen enkele webshops of andere instantie ziet ze.”

Om de anonimiteit nog verder te vergroten, kun je bij Onvermeld ook betalen met bitcoin en producten afhalen op het postkantoor.

Anonimiteitskosten

Deze service kost natuurlijk wel wat. Voor producten met een prijs tot 110 euro betaalt de klant bijvoorbeeld 10 euro aan ‘anonimiteitskosten’, waarmee het product dus minstens 9,1 procent duurder wordt.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten