lightspeed ecommerce

Online marktplaats Kapaza stopt ermee

Online marktplaats Kapaza stopt ermee

Wie nog wat via Kapaza wil kopen of verkopen heeft daarvoor niet lang meer de tijd. De online markplaats staakt per 13 mei aanstaande haar activiteiten. De website adviseert haar bezoekers om vanaf die tijd naar 2dehands.be te surfen voor het vinden en plaatsen van zoekertjes.

Het lijkt misschien wat onlogisch, dat Kapaza haar bezoekers doorstuurt naar de grootste concurrent, maar het verhaal hierachter is dat 2dehands.be een deel van de activa van Kapaza heeft overgenomen. In een mail aan haar gebruikers, legt de online marktplaats enigszins vaag uit: “Het is met pijn in het hart dat we moeten aankondigen dat Kapaza stopt. Het was een erg moeilijke beslissing maar na alles te hebben overwogen, blijkt sluiting de enige optie.”

Kapaza heeft daarop besloten om concurrent 2dehands.be te benaderen, die daar wel oren naar had. De marktleider, sinds 2013 eigendom van de Amerikaanse marktplaatsgigant eBay, neemt zowel de domeinnaam, de URL en een deel van het klantenbestand van Kapaza over. De profielen en advertenties gaan niet mee, wel krijgen gebruikers van Kapaza een mail waarin wordt uitgelegd hoe ze hun producten op 2dehands.be kunnen aanbieden.

Over Kapaza

Sinds de oprichting in 2003 was Kapaza voor veel België de online plek om spullen te kopen en te verkopen. Consumenten en professionelen kunnen hier gratis zoekertjes plaatsen zonder commissie. Er wordt van alles aangeboden, van immobiliën en tweedehands voertuigen tot jobaanbiedingen, dieren en meubels. De zoekertjeswebsite werd in 2008 overgenomen door de Noorse mediagroep Schibsted voor een bedrag van 20,25 miljoen euro.

Kapaza.be stopt ermee
Kapaza.be stopt ermee.
Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten