Online apotheek Newpharma: 100.000 orders per maand

Online apotheek Newpharma: 100.000 orders per maand

De online apotheker Newpharma heeft de mijlpaal van honderdduizend bestellingen per maand bereikt. Het gaat het Belgische bedrijf sowieso voor de wind. De webwinkel zal 2018 ingaan met een recordjaar achter de rug en de verwachting dat het opnieuw met zo’n 45 procent zal groeien.

Het was voor de online apotheek een mooi jaar. Meer dan een miljoen klanten, meer dan twee bestellingen per minuut, een bedrijf met een totale oppervlakte van 7.6900 vierkante meter en het personeelsbestand dat met vijftig procent is gegroeid.

55% bestellingen blijft in België

Volgens mede-oprichter Mike Vandenhooft wordt het jaar nu afgesloten in schoonheid en zal al het personeel zich rond de logistieke teams mobiliseren om de vele eindejaarsaankopen goed af te halen. Momenteel wordt meer dan de helft van de bestellingen nog altijd verzonden naar consumenten in België, maar ongeveer dertig procent gaat naar klanten in Frankrijk. “De rest zit verdeeld tussen Duitsland, Nederland en in mindere mate de ruim tien andere landen die we dagelijks bedienen.”

‘Volgend jaar omzet van 85 miljoen euro’

Na de kerstdagen en tot nieuwjaar wordt het een stuk rustiger in de webwinkel en dat komt Vandenhooft en zijn team eerlijk gezegd wel goed uit. Voor komend jaar lopen er weer allerlei projecten en heeft het in 2008 opgerichte ecommerce-bedrijf de ambitie om opnieuw een groei van 40 tot 45 procent te realiseren. Daarmee zou de omzet gemakkelijk de 85 miljoen euro moeten passeren.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten