lightspeed ecommerce

Omzet Coolblue België groeit met 27% naar €309 miljoen

Omzet Coolblue België groeit met 27% naar €309 miljoen

De omzet van de Nederlandse omnichannel-retailer in ons land is gegroeid van 242 miljoen euro in 2016 naar 309 miljoen euro vorig jaar. Dat is een omzetstijging van 27 procent. In eigen land zag het ecommerce-bedrijf de verkoop harder groeien, daar steeg de omzet met 43 procent.

En daarmee is de totale omzet van Coolblue het afgelopen jaar met 38 procent gestegen en wist het voor 1,2 miljard euro aan producten te verkopen in zowel de webwinkels als de stenen winkels. De nettowinst van het Rotterdamse bedrijf steeg lichtjes, van 8,9 naar 9,1 miljoen euro. Dit en meer maakte Coolblue bekend in haar Jaarboek 2017.

Investeringen voor Coolblue

Coolblue heeft het afgelopen jaar aardig wat investeringen gedaan. Zo ontwikkelde het een app voor iOS (de Android-versie komt later dit jaar), voegde het meertaligheid toe aan haar website zodat ook de Walen goed bediend kunnen worden, opende het nieuwe winkels, voegde het twee magazijnen samen en wist het de totale magazijnruimte te vergroten van 61 duizend naar 94 duizend vierkante meter.

Zoals gezegd heeft Coolblue een mobiele app gelanceerd. Op de eerste dag werd die al twintigduizend keer gedownload en eindigde ‘ie zelfs op de nummer 1-plek in de App Store. De Belgische variant werd in oktober vorig jaar gelanceerd, in zowel het Nederlands als in het Frans. Aan het eind van het jaar was de app al 150.000 keer gedownload en zo’n 50.000 keer per week gebruikt. De Android-versie komt er dit jaar aan en Coolblue verwacht een sterke toename in verkopen via de app.

Omzet van 1,5 miljard verwacht in 2018

Mede door de toename van mcommerce-verkopen is de verwachting dat Coolblue’s omzet dit jaar zal stijgen met zo’n 25 procent, zodat de grens van 1,5 miljard euro wordt bereikt. Het bedrijf wil daarnaast ook een flink aantal nieuwe mensen aannemen, waaronder duizend nieuwe bezorgers, zodat het de bezorgdienst CoolblueBezorgt verder kan uitbreiden.

Cijfers van Coolblue in 2016 en in 2017
Het aantal Tims bij Coolblue is in een jaar tijd met 79% gestegen.
Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten