Nederlandse webwinkel TOM opent magazijn in België

Nederlandse webwinkel TOM opent magazijn in België

Het Nederlandse ecommercebedrijf TOM heeft een magazijn geopend in België. Het is voor het eerst dat de Brabantse onderneming buiten Nederland zo’n locatie opent. In Lommel moet het magazijn opslag bieden aan duizenden fietsen.

In eigen land beschikt TOM inmiddels over twaalf magazijnen. Maar het ecommercebedrijf is de afgelopen jaren hard gegroeid en heeft meer locaties nodig om verdere groei te kunnen faciliteren.

Plaats voor 60.000 fietsen

Het derde magazijn staat op Maatheide 90 in Lommel. Deze locatie heeft een oppervlakte van 6600 vierkante meter en biedt plaats aan meer dan zestigduizend fietsen. De volledige oppervlakte wordt benut als fietsenopslag voor fietsen van TOM’s eigen merk Amigo. Dit merk lanceerde drie jaar geleden een eerste collectie kinderfietsen, maar omvat nu meerdere collecties kinderfietsen, mountainbikes, e-bikes en andere fietsen voor volwassenen, fietsmanden en -kratten, fietspompen, trampolines, rijdend speelgoed, loopfietsen en zonnebrillen

We willen online marktleider worden in vrijetijdsproducten.

“Door te investeren in een warehouse speciaal voor ons eigen merk Amigo kunnen we het merk nóg verder gaan uitbreiden”, zo licht CEO Tom te Riele toe. “We willen uiteindelijk online marktleider in vrijetijdsproducten worden met Amigo. En dat kan natuurlijk alleen als daar de groeimogelijkheden voor zijn.”

Begonnen als fietsenwinkel

TOM begon in 2005 als een fysieke fietsenwinkel in Tilburg. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf met vijftien verschillende webshops, dertien magazijnen en zeshonderd medewerkers.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten