MultiSafepay lanceert shopping-app Qwindo

MultiSafepay lanceert shopping-app Qwindo

Betaalprovider MultiSafepay komt met iets totaal nieuws: Qwindo. Een shop-in-shop-app waarbij consumenten na elke aankoop standaard 10% van hun aankoopwaarde als shoptegoed terugkrijgen. De app moet hiermee een aantrekkelijke bestemming zijn voor consumenten en tegelijkertijd webwinkels aan zich binden die op zoek zijn naar extra verkoopkanalen.

Met het bieden van shoptegoed aan de gebruikers van de app wil Qwindo snel een plekje in de markt weten te veroveren. MultiSafepay hoopt dan ook binnen een halfjaar zo’n 100.000 gebruikers te hebben voor de mobiele applicatie, die naar verwachting in april officieel gelanceerd gaat worden. Afhankelijk van de webshop waarbij wordt besteld, biedt de app betaalmethoden aan, zoals iDeal, creditcard, Sofort, Giropay en bankoverschrijving.

Online warenhuizen zijn populair

MultiSafepay bedacht de app, nadat het een verschuiving van de omzet waarnam van webwinkels richting warenhuizen. In deze markt zijn al grote namen als Bol.com, Google Shopping en Zalando actief en ook Blokker heeft recent aangegeven zich in deze markt te willen mengen. Voor aangesloten webwinkels is het een extra manier om artikelen onder de aandacht van de consument te krijgen, terwijl de consument op zo’n platform heel veel verschillende producten bij elkaar kan vinden.

Maar bij veel van dit soort platforms, betaalt de aangesloten webwinkel tussen de 15 en 20 procent commissie. Dus van elke honderd euro die een consument online uitgeeft, gaat er dus direct een groot bedrag naar Google, Bol.com of andere platforms. Qwindo benut deze standaard percentages om het voor consumenten aantrekkelijker te maken om via hún app te winkelen. Want wie via de app iets bestelt, krijgt direct 10 procent van z’n aankoopbedrag terug in de app om als shoptegoed te besteden bij de volgende aankoop binnen de app.

“Als spin-off van MultiSafepay zijn we gewend om een businessmodel te realiseren op basis van centen en dubbeltjes. Met 2% commissie voor het systeem zien wij voldoende kansen in de markt. Het overige deel geven we terug aan de consument; op die manier denken wij snel veel vervolgaankopen te kunnen realiseren op ons platform. En op die manier helpen alle aangesloten webwinkels mee aan elkaars succes”, aldus Max Verduyn, COO bij MultiSafepay.

Qwindo - Zo werkt de app

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten