Blokker Holding opent marktplaats Nextail Connect

Blokker Holding opent marktplaats Nextail Connect

Blokker Holding, eigenaar van onder andere Blokker, Bart Smit en Leen Bakker, heeft haar eigen online marktplaats gelanceerd onder de naam Nextail Connect. Het opent hiermee de deuren voor andere retailers en leveranciers, die hun producten kunnen aanbieden in de webwinkels die vallen onder Blokker Holding.

Volgens het persbericht is Blokker.nl de eerste webwinkel van Blokker Holding die start met 10.000 extra producten via Nextail Connect. Het werkt daarvoor samen met een aantal retailers, waaronder Koffiediscounter.nl en Plasma-discounter.nl, beide onderdeel van Create2Fit. Na de eerste fase zullen meer partijen toetreden en de bedoeling is dat volgend jaar ook het aanbod in de webshops van de andere Blokker Holding-merken worden uitgebreid.

Door de marktplaats Nextail Connect te lanceren, hoopt Blokker natuurlijk meer bezoekers naar haar webwinkels te trekken en zo haar eigen merk verder uit te breiden. “Met Nextail Connect kunnen wij ons assortiment nog sneller laten groeien en daarmee online nog beter aan de wensen van onze klanten voldoen”, zo zegt Nextail-directeur Antoine Brouwer. Als een klant iets bestelt van een externe aanbieder, dan wordt dit doorgestuurd naar de aanbieder, die vervolgens de verzending en verdere service voor zijn rekening neemt.

Bol.com, Amazon en vele anderen

Blokker is uiteraard niet de eerste die een marktplaats begint voor externe verkopers. Een bekend en succesvol voorbeeld in Nederland is Bol.com met zijn Bol.com Plaza, dat overigens ook Logistiek via Bol.com aankondigde, waarmee webwinkeliers hun complete e-fulfilment kunnen uitbesteden aan Bol.com.

Internationaal gezien heeft Amazon al jaren succes met het openstellen van haar website voor producten van externe retailers en leveranciers. Zoals Twinkle terecht opmerkt, heeft dit beleid al veel retailers ertoe verleid om ook zo te werken. Volgens The Wall Street Journal hebben de afgelopen jaren honderden retailers op een dergelijke manier hun website uitgebreid.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten