Mollie meer dan 1 miljard waard

Mollie meer dan 1 miljard waard

Mollie heeft 90 miljoen euro opgehaald. De ronde werd geleid door de Amerikaanse investeringsmaatschappij TCV. Door deze investering wordt de waarde van Mollie, dat met het geld verder wilt groeien in het buitenland, geschat op meer dan 1 miljard dollar.

Vorig jaar haalde het Mollie eens 25 miljoen euro op en in totaal heeft de payment service provider nu 115 miljoen via investeerders verkregen.

‘Een van de grootste psp’s in Europa’

Mollie, naar eigen zeggen een van de grootste psp’s in Europa staat er goed voor, ook internationaal gezien. In heel Europa bedient het nu zo’n 85 duizend bedrijven en het bedrijf verwacht dit jaar ruim tien miljard euro aan betalingsvolume te verwerken. En alleen al in Duitsland namen de verwerkte volumes met duizend procent toe.

In Duitsland steeg het betalingsvolume met 1000%.

‘Financiering is een enorme bevestiging’

In een officiële reactie op de investering laat oprichter Adriaan van Mol weten: “Deze financiering is een enorme bevestiging voor ons bedrijf. Andere betaalproviders richten zich puur op prijs en volume. Maar middelgrote bedrijven komen erachter dat de relatie met hun PSP om meer draait dan alleen transacties. Ze hebben een partner nodig die hen helpt te groeien en hun bedrijf helpt te optimaliseren.”

Andere psp’s richten zich puur op prijs en volume.

Mollie treedt in voetsporen Adyen

Na de 90 miljoen euro aan groeigeld is Mollie nu na Adyen de best gefinancierde fintech van Nederland. En waar ook Adyen geld leent aan een deel van zijn klanten, wil ook Mollie in de leenmarkt stappen. Een deel van het groeigeld wordt dan ook aangewend voor het ontwikkelen van een werkkapitaalregeling, zo schrijft het FD.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten