menu
lightspeed ecommerce

‘Meer betaalmethoden zijn noodzakelijk!’

‘Meer betaalmethoden zijn noodzakelijk!’Met de vele storingen die ons land teisteren op het gebied van internetbankieren doen webwinkeliers er goed aan om meer betaalmethoden aan te bieden. Maar op dit moment biedt een webwinkel in Nederland gemiddeld slechts twee betaalmethoden aan. Mocht er dan iets gebeuren met bijvoorbeeld iDeal, dan zullen veel klanten afhaken en hun bestelling annuleren.

Het gegeven dat Nederlandse webwinkeliers gemiddeld slechts twee betaalmethoden aanbieden komt uit een onderzoek van Ogone. De internationale payment provider meldt ook dat iDeal veruit de meest aangeboden betaalmethode onder Nederlandse webwinkels is. Iets meer dan de helft (52%) van de webwinkels gebruikt deze betaalmethode. De creditcard staat met 35 procent op de tweede plaats. Hoewel er een verschil is tussen wat er wordt aangeboden en wat er daadwerkelijk wordt gebruikt, is in die laatste categorie iDeal ook de onbetwiste nummer één. Tweederde van de consumenten (66%) geeft de voorkeur aan iDeal.

Betaalmethoden in België
Wat betreft de diversiteit in betaalmethoden zouden we misschien eens moeten kijken naar onze zuiderburen. Webwinkeliers uit België bieden namelijk gemiddeld vijf betaalmethoden aan bij de kassa van hun webwinkel. En daarmee zijn ze, wat de consequenties van storingen betreft, minder kwetsbaar dan wij.

“Diverse Nederlandse banken werden de afgelopen tijd herhaaldelijk getroffen door cybercriminelen. Dit zorgde voor ernstige storingen op het betaalsysteem die naar schatting leidden tot een verlies van miljoenen euro’s bij de Nederlandse webwinkeliers. Dit verliescijfer is onnodig hoog doordat Nederlandse webwinkeliers gemiddeld slechts twee betaalmethodes aanbieden.

‘Meer betaalmethoden zijn noodzakelijk’
Webwinkeliers kunnen zichzelf beschermen door naast iDeal meerdere betaalmethoden, zoals creditcards, achteraf betalen of PayPal, aan te bieden op hun platform. Op deze manier zorg je ervoor dat de consument altijd gebruik kan maken van je webwinkel”, aldus Pierre Willaert, Head of Sales bij Ogone Nederland.

Tags

Reacties