Lokale boodschappendienst Verstaxi gestart in Zeist

Lokale boodschappendienst Verstaxi gestart in Zeist

Vandaag is in Zeist het lokale bezorgplatform Verstaxi van start gegaan. De online boodschappendienst is een initiatief van slager Dick van Dolder en ondernemer Thimo Sonius. Met Verstaxi willen ze een lokaal antwoord vormen op de online bezorgdiensten van onder meer Albert Heijn en Picnic.

Verstaxi brengt verse producten van lokale ambachtelijke winkels bij de klanten thuis. Zo werkt het op dit moment samen met een bakker, slager, groenteboer, slijterij en vishandel. Alle vijf zijn ze gevestigd in Zeist.

‘Als ondernemer moet je hierin meegaan’

Tegenover RTV Utrecht vertelt mede-oprichter Dick van Dolder dat hij merkte dat consumenten steeds vaker hun spullen online kopen en dat je daar als ondernemer in mee moet gaan. “Of je staat stil en gaat achteruit, of je gaat mee met alles en daarom zijn we dit gaan doen”, zo vat hij het ontstaan van Verstaxi samen.

Via Verstaxi.nl kunnen consumenten lokale producten bestellen. Het is mogelijk om artikelen van meerdere winkels in één winkelwagentje te stoppen. De bestellingen worden van dinsdag tot en met zaterdag tussen 12:00 en 22:00 bezorgd en betaling gebeurt door middel van pinnen aan de deur.

‘Lokale ondernemers hebben bestaansrecht omdat ze kwaliteit leveren’

In een eerder interview met AD Utrecht liet Van Dolder al weten dat de Verstaxi puur gezien moet worden als een aanvulling voor de winkel. “De bezorgdienst gaat niet de plek van de winkel innemen. Lokale ondernemers hebben bestaansrecht omdat ze kwaliteit leveren. In die zin is een online supermarkt als Picnic ook geen directe concurrent. Onze producten zijn veel beter. Maar we gaan qua prijs zeker wel concurreren”, zo zei hij.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten