La Redoute opent winkels in België

La Redoute opent winkels in België

Het Franse ecommerce-bedrijf La Redoute gaat een of meerdere winkels in België openen. De bedoeling is om dit de komende jaren te doen. La Redoute, dat vooral mode verkoopt maar ook enkele interieurproducten, zegt ook in Zwitserland winkels te gaan openen.

De uitspraak dat La Redoute in België winkels gaat openen komt van Sandrine Guichard. De topvrouw van La Redoute deed dit tegenover Gondola. Ze zegt in het interview dat er in ons land een potentieel is voor verschillende winkels. Ze noemt ons land een belangrijke markt voor het bedrijf. “België is een land waar design en mode heel hoog aangeschreven staan. Het staat in onze top zes qua omzet.”

Ecommerce wordt omnichannel

Als mogelijke standplaatsen voor de fysieke vestigingen noemt ze Brussel en Antwerpen. Het is ergens ook geen verrassing te noemen dat La Redoute, al meer dan twintig jaar aanwezig in België en vorig jaar verkozen tot beste webwinkel van ons land, er nu voor kiest om ook in de winkelstraten aanwezig te zijn. Het is niet alleen een trend die we steeds vaker terug zien bij ecommercebedrijven, het past ook in het beleid van La Redoute de afgelopen jaren.

Stenen winkels van La Redoute

Zo opende de fashionretailer haar eerste winkel in Frankrijk in 2015 en sindsdien heeft het al elf vestigingen geopend. Hiervan zijn er vier van La Redoute Interieur en zeven van het interieurmerk AM/PM. En nog voor het eind van de zomer komen van deze merken respectievelijk één en twee winkels bij.

La Redoute heeft met de verkoop van producten op afstand haar sporen inmiddels wel verdiend. Het deed dit al in 1928, al was het destijds nog met behulp van een catalogus. In 1998 opende de eerste webwinkel in Frankrijk en sindsdien is het bedrijf eigenlijk niet meer weg te denken uit de Franse ecommerce-markt.

Helft bezoekers komt via mobiel

Het bedrijf haalt momenteel 91 procent van haar omzet uit online en verwelkomt per maand zo’n 9 miljoen bezoekers op de website. De helft van het websiteverkeer is afkomstig van de mobiel, terwijl dit apparaat goed is voor 35 procent van de totale omzet.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten