La Redoute verkozen tot beste webwinkel van België

La Redoute verkozen tot beste webwinkel van België

La Redoute is tijdens de uitreiking van de BeCommerce Awards uitgeroepen tot de beste webwinkel van België. Het versloeg hierbij 134 andere genomineerden en mag in juni België vertegenwoordigen tijdens de Europese E-Commerce Awards in Barcelona.

Het was vrijdag voor de twaalfde keer dat de BeCommerce Awards werden georganiseerd door ecommerce-organisatie BeCommerce.  Met een publiek van 300 ecommerce-enthousiastelingen werden er 22 verschillende awards uitgereikt, waarvan sommige winnaars werden bepaald door een jury, terwijl andere prijzenpakkers werden aangewezen door consumenten.

La Redoute ging dus naar huis met de meest prestigieuze prijs van de avond en dat had het volgens BeCommerce-voorzitter Patricia Ceysens te danken aan haar “volhardendheid, overlevingsdrang en succesvolle transformatie de voorbije twee jaar”. La Redoute won de Overall Award, die wordt toegekend op basis van de samengestelde score van de vakjury en het publiek.

Vakprijzen tijdens de BeCommerce Awards

De vakjury, onder leiding van de Nederlandse internetondernemer Durk Jan de Bruin, deelde awards uit in acht verschillendende categorieën. Dit zijn de winnaars:
De Start-Up Award:  Maison-Lab
De Mobile Award: Belfius
De Cross Border Award: Samsonite
De Starters Award: Lidl Shop
De Omni-channel Award: ASAdventure
De Green & Circular Award: Kudzu
De Innovation Award: Inoopa
De B2B Award: Centralpoint

Publieksprijzen tijdens de BeCommerce Awards

Het publiek had gelukkig ook een boel in te brengen. Zo’n vijfentwintigduizend consumenten brachten hun stem uit, wat resulteerde in de volgende winnaars in dertien verschillende categorieën:
Auto & Toebehoren: Klium
Voeding: Wijnvoordeel
Elektronica: Replacedirect
Huis, Tuin & Dier: Medpets
Kleding & Toebehoren: Vente-exclusive.com
Multimedia: 123inkt
Ontspanning & Vrije tijd: Outspot
Reizen: Travelbird
Financiële producten: KBC
Telecom: Proximus
Schoonheid & Gezondheid: Pharmamarket
Lingerie: Pabo
Schoenen: Omoda

Veel Nederlandse winnaars bij BeCommerce Awards

Wie de lijstjes eens goed bekijkt, valt het wellicht op dat er nogal wat Nederlandse webshops tussen zitten, iets wat BeCommerce-directeur Carine Moitier beaamt. “Dat heeft misschien te maken met de meer uitgesproken winnaarsmentaliteit van de Nederlanders. Belgen zijn meer perfectionistisch en hebben vaak schroom om ervoor te gaan omdat bijvoorbeeld een deel van hun webshop nog in de steigers staat”, zo vertelt ze tegenover Gondola. “Nederlandse webshops zijn misschien ook meer bewust dan de Belgische van de commerciële waarde van zo’n award. Die zorgt voor meer naambekendheid, meer omzet en dergelijke.”

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten