JouwWeb heeft 50.000 klanten

JouwWeb heeft 50.000 klanten

Sinds gisteravond heeft websitebouwer JouwWeb de mijlpaal van 50.000 actieve betaalde gebruikers bereikt. Medeoprichter Wouter Twisk: “We richten ons sinds een jaar op internationalisering, maar ook in Nederland blijven we hard groeien.”

JouwWeb biedt ondernemers een platform om op een laagdrempelige manier websites en webshops te bouwen. Op het moment van schrijven zijn er 20.000 webshops aangemaakt door klanten van JouwWeb. “We zien dat dit aantal blijft groeien. Vijftig procent van de nieuwe aanvragen wil ook webshopfuncties”, vertelt Wouter.

Internationalisering

In juni 2020 lanceerde JouwWeb de internationale handelsnaam Webador met de daarbij behorende Engelse en Duitse software. Vanaf nu is ook een Franstalig softwarepakket beschikbaar. Een deel van de versnelde groei komt hier vandaan: Webador heeft op dit moment 10.000 klanten binnengehaald. “Dat is zo’n twintig procent van ons totale aantal klanten. Dat we binnen een jaar al aan de 10.000 klanten zitten geeft aan dat we internationaal nog ver kunnen groeien.”

Webador heeft 10.000 klanten binnengehaald.

‘We groeien harder dan de rest van de markt’

De uitbraak van de coronacrisis zorgde in maart 2020 al voor een flinke toename in de vraag naar de websitesoftware van JouwWeb. Sindsdien heeft het bedrijf achter de schermen aan verbeteringen van de software gewerkt. “Door onze nieuwe features weten we de doelgroep steeds beter de bereiken. Hierdoor zijn we de afgelopen tijd sneller gegroeid dan de rest van de markt.”

Webshop-klanten kunnen binnenkort een PayPal-integratie en product-filtering verwachten van JouwWeb. “Hoewel onze typische klant een kleine webshop heeft, werd er toch veel gevraagd naar filters op kenmerken. Vanaf nu kunnen zoekresultaten worden gefilterd op kleur, merk en prijs. Bij een wijnverkoper kan zo’n feature al snel een groot verschil maken.”

Webshop-klanten kunnen PayPal-integratie en product-filtering verwachten.

Nederlandse en Belgische klanten kunnen daarnaast verzenden naar bepaalde postcodegebieden, wat vooral voor bezorgingen van lokale winkels en restaurants interessant is. Verder biedt JouwWeb vanaf nu koppelingen aan met alle belangrijke boekhoudpakketten.

‘Online verkoop krijgt steeds meer belang’

Halverwege 2019 zat JouwWeb nog aan de 20.000 klanten, volgens Wouter zorgt de coronacrisis voor een versterking van de groei. “In maart 2020 zag je dat veel winkels moesten overstappen naar online verkopen. We verwachten dat dit een permanente verandering in de samenleving brengt, iedereen ziet nu in dat online verkopen werkt.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten