menu

Groupon en Livingsocial niet voor homos?

Webwinkel homos prijsvechter?Concurreren met Groupon en Livingsocial. Het kan alleen als je écht een sterke niche of doelgroep bereikt, of met producten die bij een grote aanbieder mogelijk als controversieel worden gezien. In Amerika is er nu een dailydeal website voor de homofiele mens. 

 
Speciale prijsvechter voor homos!
Over de grotere Amerikaanse prijsvechters kunnen we dagelijks schrijven. Ze hebben veel geld, groeien hard en er is bijna voor iedereen wel een leuke aanbieding te vinden. Behalve blijkbaar voor homofiele mensen want de website Fabulous heeft vorige week een speciale kortingssite opgericht voor deze doelgroep. Dagelijks zijn er twee kortingen te vinden. Een in een specifieke stad, de ander is een landelijke Amerikaanse kortingsactie. 
 
Dat er webshops zijn voor homofiele mensen, weet ik alles van en Fab.com is zelf niet nieuw voor de doelgroep. Het is in April 2010 gestart met een flinke investeringsronde van ruim drie miljoen dollar van verschillende investeerders. Het is de derde keer dat de oprichter met investeringsgeld een bedrijf weet op te zetten. 
 
De website moet het vooral van het aanbod hebben. Zo zijn er kortingen voor speciale homoreizen, magazines maar ook DVD’s waarvan de kans klein is dat andere prijsvechters ze als actie zullen aanbieden. Net als bij websites als Groupon of Livingsocial moet er een minimumafname zijn wil de deal doorgaan. Bron: Wallstreet Journal.
 
Meer gespecialiseerde kortingssites?
Webwinkels richten zich al jaren op specifieke doelgroepen, en webshops voor homofiele mensen zijn er aardig wat. Maar als dailydeal website, zijn ze nieuw. Toch is Fab niet de eerste die met een gespecialiseerde doelgroep in een grote kortingsmarkt springt. Eerder was er bijvoorbeeld al Jdeal.com. Een website met kortingen voor joden. Er is bijvoorbeeld speciale Joodse muziek, kaartjes voor evenementen van Joodse artiesten, en vooral heel veel Joods eten te bestellen.
 
Vandaag is er een prachtige riflescope te koop op CamoFire.com. Een mooie verrekijker voor je jachtgeweer, maar dan voor de helft van de prijs! Een product die je wederom niet snel zal tegenkomen bij de grotere kortingssites.
 
Iets minder controversieel misschien dan een aanvulling voor je jachtgeweer, maar een product dat je in Nederland ook niet snel tussen de prijsvechters zal zien, zijn de vijf prachtige Niguaraguaanse sigaren die CigarMonster.com speciaal vandaag voor een monsterprijs van vijftien dollar weet aan te bieden. 
 
En als je huisdier meer van het besparen is dan jij, dan kun je op Paws4deals.com de meest prachtige artikelen voor je huisdier kopen. Voor een fractie van de adviesprijs!
 
Nederlandse prijsvechters?
Sigaren, een verrekijker voor je jachtgeweer, merkkleding voor je hond of kat en Joods eten en homofiele reizen. Het is vandaag allemaal goedkoop, als je in Amerika woont. In Nederland zijn dit soort initiatieven nog niet echt bekend. Speciale webwinkels voor gespecialiseerde niche markten zijn er wel, maar dailydeal websites zijn er in Nederland vooral voor de grotere markt.
 
Is Nederland dan te klein om je hiermee te kunnen specialiseren? Of loopt Amerika op ons voor? 

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch