Bol.com vaak goedkoper dan Amazon

Bol.com vaak goedkoper dan Amazon

Met de komst van Amazon naar Nederland wordt er gevreesd voor de positie van Nederlandse webwinkels. Eén van de argumenten is dat Amazon veel goedkoper producten kan aanbieden. In de praktijk blijkt dit echter zelden het geval. Bol.com is vaak goedkoper dan Amazon.

Uit een steekproef onder de 125 populairste producten blijkt namelijk dat Amazon gemiddeld 6,8 procent duurder is dan Bol.com. De Nederlandse ecommerce-speler is in maar liefst 61 procent van de gevallen het goedkoopst.

Vooral elektronica duurder bij Amazon

Dit blijkt uit cijfers die Bart Manders van Greenhouse Group met Emerce heeft gedeeld. Hij keek naar de top 25 producten uit de categorieën Games, Beauty, Elektronica, Gereedschap en  Woonaccessoires. Vooral bij elektronica-producten is Amazon in de meeste gevallen (76 procent) duurder dan Bol.com. Het gemiddeld prijsverschil is hier zelfs 14 procent.

‘Waarom zou je bij Amazon shoppen?’

“Het heeft helemaal geen nut om over de grens te gaan shoppen. Waarom zou je naar Amazon gaan”, zo vraagt Manders zich af. “Niet vanwege de prijzen. Mogelijk wel vanwege de longtail. Hun assortiment bestaat uit 300 miljoen items, maar daar zit ook veel rommel en fraude tussen.”

Bol.com verkoopt hardlopers zelf

Het viel Manders overigens ook op dat de producten die Bol.com laat zien als ‘meest populair’ stuk voor stuk artikelen zijn die Bol.com zélf verkoopt in plaats van dat de verkoop via aangesloten retailers gaat.

Producten zijn bij Amazon vaak duurder dan bij Bol.com.
Producten zijn bij Amazon vaak duurder dan bij Bol.com.
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten