menu
lightspeed ecommerce

Gratis webwinkelsoftware SumoStore aangekondigd

Gratis webwinkelsoftware SumoStore aangekondigdNederland is straks weer een nieuwe webwinkelsoftware-speler rijker. SumoStore zal namelijk volgende maand officieel gelanceerd worden. Dit opensource ecommerce-platform moet webwinkeliers ‘ongekende flexibiliteit en controle’ geven over het uiterlijk, de inhoud en de functionaliteit van hun webwinkel. SumoStore is opgezet door Maurice Valentijn, die met zijn hostingaanbieder Trafego een oude bekende is uit de vaderlandse ecommerce-wereld.

Dat SumoStore nu langzaam maar zeker tot leven komt, is voor de oplettende Webwinkel Weblog-lezer eigenlijk geen verrassing. In augustus hadden wij namelijk een interview met Maurice, waaruit al viel op te merken dat een eigen webwinkelsoftware in de pijplijn zat. Toen zei hij daarover: “Over andere zaken wil ik nu nog niet te veel zeggen, maar voor mensen die graag lang ergens naar uitkijken: ik verwacht dat we in januari iets nieuws gaan laten zien waar inmiddels al meer dan anderhalf jaar aan wordt gewerkt, en wat inderdaad wel verder gaat dan alleen een hostingoplossing alleen…”

Lancering SumoStore op 15 januari
De countdown-teller op SumoStore.net laat op het moment van schrijven zien dat we nog 43 dagen moeten wachten, wat erop neer komt dat op woensdag 15 januari 2014 de webwinkelsoftware online gaat. Waarschijnlijk wordt de software dus nog voor de start van de Webwinkel Vakdagen aangekondigd.

SumoStore belooft dat de innovatieve en interactieve interface krachtige tools bevat op het gebied van marketing, zoekmachine-optimalisatie en catalogusmanagement. Uiteraard beseft Maurice ook dat SumoStore een van de vele webwinkelsoftware-aanbieders wordt. Maar volgens hem zit de kracht van SumoStore ‘m vooral in het feit dat zij gereed zijn voor de Europese wetgeving. “Zo hoef je geen iDeal- of MisterCash-modules meer in te (laten) bouwen. Voor een startende webwinkelier is het dus nog eenvoudiger te beginnen. En naast de Europese add-ons is er vooral gekeken naar innovatie en interactie. Je behoudt de vrijheid om je webwinkel naar eigen wens en inzicht in te richten of om te bouwen.”

Hij claimt dat SumoStore niet alleen ‘zichzelf voedend, maar ook zelflerend is’. De software kan bijvoorbeeld een bepaalde actie adviseren als een gebruiker iets fout invoert. “Vindt SumoStore dat je de ingevoerde categorieën of producten maar weinig SEO-waardes meegeeft, dan zal het dit kenbaar maken en je motiveren je aanbod voor zoekmachines beter te optimaliseren!”

Eigenschappen en voordelen SumoStore
Bij SumoStore kun je onbeperkt (sub)categorieën en (digitale) producten toevoegen. Ook is het mogelijk om één product in meerdere categorieën te plaatsen, terwijl dat product dezelfde voorraadfunctie behoudt maar wel in elke categorie een andere productinformatie toont. Het is mogelijk om zelf een ontwerp te maken en die binnen SumoStore te activeren. Verder wordt het mogelijk om op een specifieke categorie of tijdens een bepaalde periode zoals Kerst of Pasen een ander onderwerp te activeren. Ook het beheren van meerdere webwinkels via één administratiepaneel gaat tot de mogelijkheden behoren. “Geen lastige wijzigingen in PHP en hostingservers. Gewoon een domeinnaam toevoegen en u bent klaar om de volgende webwinkel te openen.”

Naast het aanbieden van de SumoStore-software, die in twee licentievormen komt (de gratis Community Edition en de betaalde Advanced Edition), kan het bedrijf de webwinkelier ook ondersteunen en begeleiden met het opzetten van een webwinkel. Het biedt deze dienst ook aan aan webdesignbureau’s die bijvoorbeeld voor hun klanten een webwinkel moeten inrichten. “Met het SumoStore-partnerprogramma staat u er nooit alleen voor. SumoStore ondersteunt u bij het ontwikkelen van webwinkels voor uw klanten als tweedelijnssupport. Daarnaast worden gekwali?ceerde partners op onze website getoond.”

eerste indruk backend sumostore
Pagina uit de backend van Sumostore. Klik afbeelding voor groter formaat.

Via Facebook en Twitter wordt de nieuwsgierigheid beloond met zo nu en dan previews of toelichting op eigenschappen en natuurlijk zijn daar de laatste ontwikkelingen te volgen. Tot nu zijn het natuurlijk alleen nog maar woorden. Logisch, want de software is nog niet officieel gelanceerd. Wel kijken we met veel interesse uit naar de uiteindelijke release van deze software en we zijn benieuwd of het bestaande webwinkeliers kan overhalen om over te stappen en of nieuwe webwinkeliers deze software weten te vinden en zich er door kunnen laten verleiden!

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch