menu
lightspeed ecommerce

Grandado op vingers getikt door ACM

Grandado op vingers getikt door ACM

De Autoriteit Consument & Markt heeft webwinkel Grandado.com aangesproken op hoe die consumenten informeert over de levertijd. ACM kreeg van veel consumenten klachten dat hun bestellingen veel te laat in huis kwamen. Grandado heeft de informatie inmiddels aangepast.

Grandado.com verkoopt voornamelijk elektronische producten online. De webwinkel doet aan dropshipping en heeft dus zelf geen enkele voorraad in Nederland, maar laat alles rechtstreeks uit China komen.

Van 2-3 weken levertijd naar 5-6 weken

Tot voor kort vermeldde Grandado op haar website dat de gemiddelde levertijd twee tot drie weken bedroeg. Maar uit onderzoek van de ACM blijkt echter dat die in werkelijkheid veel langer was. De webwinkel werd op de vingers getikt en heeft de informatie veranderd. Op de site valt nu te lezen dat leveringen maximaal vijf tot zes weken kunnen duren. En omdat de levertijd in verband met het coronavirus nóg verder kan oplopen, informeert de online shop consumenten daar nu ook over.

Reactie ACM

“Consumenten moeten kunnen vertrouwen op de informatie die een website geeft, zoals over de levertijd. Wij treden op tegen bedrijven die consumenten niet juist informeren. Wij vinden het belangrijk dat consumenten juist ook in deze tijd met vertrouwen online kunnen kopen”, Edwin van Houten, directeur Consumenten van de ACM.

Consumenten moeten juist ook in deze tijd met vertrouwen online kunnen kopen.

Door tussenkomst van de ACM heeft Gardado overigens ook haar klantenservice en de informatie over het retourbeleid verbeterd, zo meldt de toezichthouder.

Grandado krijgt veel klachten

Grandado, eigendom van het in Hong Kong gevestigde bedrijf Mediapress Limited, scoort over het algemeen slecht op de diverse websites die er bestaan voor consumenten om klachten over webwinkels te delen. Op Trustpilot valt 49 procent van de reviews onder de noemer ‘zeer slecht’, op Klachtenkompas verschenen de afgelopen twaalf maanden meer dan 430 klachten over de dropshipper en op Klacht.nl scoort de webwinkel een 1.4/10.

Voor veel Nederlandse online shoppers ziet Grandado er interessant uit, omdat het volledig in het Nederlands is en reclame maakt met zeer lage prijzen. Maar een simpele reverse image search laat zien dat bijvoorbeeld de ‘Grillreiniger RVS met Stoomkracht’ die Grandado verkoopt “van €19,99 voor €14,49” bij AliExpress standaard €7,91 kost. En een verschil in levertijd is er niet. Wel biedt Grandado 100 dagen bedenktijd.

Grandado.com - AliExpress.com

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch