Google Trusted Stores wordt Google Klantenreviews

Google Trusted Stores wordt Google Klantenreviews

Zes jaar geleden lanceerde Google haar eigen keurmerk onder de naam Google Trusted Stores. Dat programma wordt nu stopgezet en maakt plaats voor Google Customer Reviews oftewel Google Klantenreviews. Vanuit het merchant center kunnen webwinkeliers, ook in Nederland, recensies verzamelen van klanten die bij hen een bestelling hebben geplaatst.

In 2011 lanceerde Google haar keurmerk Trusted Stores in de Verenigde Staten. Enkele jaren later werden er ook pilots uitgerold in Europa. Maar het certificeringsprogramma wordt nu stopgezet en zal worden vervangen door Google Klantenreviews, dat uit naam van adverteerders (webwinkels) recensies verzamelt van klanten die bij het desbetreffende bedrijf iets hebben besteld.

Verschillen tussen Trusted Stores en Klantenreviews

Het grote verschil tussen Trusted Stores en Klantenreviews is dat die laatste geen aankoopbescherming biedt. “We hebben deze verandering gedaan, zodat we onze ondersteuning beter kunnen richten op het verkrijgen van kwaliteits-recensies en verkopersbeoordelingen, de twee belangrijke factoren om meer verkeer naar je site te leiden”, zo legt Google de wijziging uit aan webwinkeliers.

Verschillen tussen Google Trusted Stores en Google Klantenreviews
Verschillen tussen Google Trusted Stores en Google Klantenreviews.

Webwinkeliers die nog niet zijn aangesloten bij Google Trusted Stores krijgen te zijner tijd deze optie te zien in het Merchant Center. Webwinkeliers die al wel zijn aangesloten bij Google’s keurmerk zullen hun account op den duur gemigreerd zien worden, waarna ook zij Google Customer Reviews kunnen gebruiken.

Om van Google Customers Reviews gebruik te kunnen maken, moeten webwinkeliers de enquete-opt-in-module toevoegen aan hun website. Als consumenten er na een aankoop dan mee akkoord gaan, dan neemt Google contact met ze op nadat de klant zijn bestelling heeft ontvangen. Webwinkeliers moeten volgens MarketingLand de opt-in wel aan alle klanten vertonen, om te voldoen aan de eisen van het programma.

Google Klantenreviews-badge

Webwinkeliers kunnen een Google Customer Reviews-badge op hun website zetten, die op diverse punten aangepast kan worden en bijvoorbeeld ook voorzien kan worden van de sterrenbeoordeling van de desbetreffende winkelier, mits die zogeheten Seller Ratings beschikbaar zijn. Het toevoegen van een badge aan de website is optioneel in Google Klantenreviews, terwijl dat nog verplicht was onder Trusted Stores.

Voorbeeld van een Google Klantenreviews-enquêteverzoek
Voorbeeld van een Google Klantenreviews-enquêteverzoek.
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten