menu
lightspeed ecommerce

Google begint keurmerk voor webshops

google trusted stores nieuw keurmerk voor webshops Google is een Google Trusted Stores programma gestart dat gaat functioneren als een keurmerk voor webshops. Deze kunnen zich via de internetgigant aanmelden en laten certificeren. Een goedgekeurde webwinkel kan via een badge tonen mee te doen waarna klanten met gratis koopbescherming, bij Google terecht kunnen voor ondersteuning.

Google Trusted Stores
Nadat je bij Google als Trusted Store bent goedgekeurd krijg je van Google een speciale badge. Deze dien je duidelijk op je webwinkel te plaatsen en zorgt ervoor dat eventuele kopers zien dat jij een nette webwinkelier bent.

Klanten zien, nadat ze met de muis over de badge gaan, direct enkele statistieken, en op hoeveel transacties deze statistieken zijn gebaseerd. Als webwinkelier geef je dus direct een flinke hoeveelheid data prijs, maar daar staat ook iets tegenover. Klanten kunnen een koopbescherming tot duizend dollar aanvragen en Google ondersteunt de webwinkel en koper, bij eventuele geschillen.

google trusted stores badge informatie

Extra ondersteuning voor de koper, die bij eventuele problemen kan rekenen op de diepe zakken van Google. Of die ook werkelijk uit zal betalen moet nog maar blijken want de kans is klein dat webwinkels het werkelijk zover laten komen.

Webwinkels doen nu in veel gevallen al het uiterste dat mogelijk is om om maar te zorgen dat er geen negatieve reacties op vergelijkers en reviewsites te lezen zijn, omdat dit schadelijk zou kunnen zijn voor de reputatie. Een webwinkel zal het niet riskeren om daarnaast ook nog eens de grootste zoekmachine tegen zich in het harnas te jagen. Hoogstens zal dit potje van Google worden gebruikt bij eventuele faillissementen. Daar waar Thuiswinkel Waarborg in het verleden machteloos is gebleken.

Aanmelden bij het Google keurmerk
Momenteel is Google Trusted Stores gelanceerd in de Verenigde Staten. Nederlandse webwinkels kunnen zich nog niet aanmelden, maar de verwachting is dat Google het uiteindelijk ook in Europa zal uitrollen.

Tags

Reacties