Fusie leidt tot Bancontact Payconiq Company

Fusie leidt tot Bancontact Payconiq Company

Bancontact en Payconiq gaan fuseren. De intentie daartoe is vandaag uitgesproken door beide bedrijven. Aanstaande zomer moet het al zover zijn en dan fuseren Bancontact Company en Payconiq tot het nieuwe Belgische bedrijf Bancontact Payconiq Company. Op deze manier willen ze samen één betaal-app aanbieden.

Bancontact Payconiq Belgium wil producten aanbieden voor zowel binnenlandse als Europese betalingen. De betaal-app Payconiq by Bancontact zal daar één van zijn. Op dit moment blijven de bestaande betaalapps van Bancontact en Payconiq nog gewoon beschikbaar en ook de bekende Bancontact-kaart blijft bestaan en zal ook niet van naam veranderen.

Michael Anseeuw, voorzitter van de raad van bestuur van Bancontact Company, noemt het belangrijk om vanuit België een pioniersrol te blijven spelen in Europese betaallandschap. “De opportuniteiten zijn enorm. Dat vraagt om een bundeling van expertise en talent”, zo verklaart hij de aanstaande fusie.

Belfius, ING en KBC waren al enige tijd aandeelhouder van Payconiq Belgium, en daar voegen zich nu ook AXA Bank en BNP Paribas Fortis bij. Hiermee scharen dus vijf banken zich achter het nieuwe Belgische betaalbedrijf.

Belgische consument lijkt er klaar voor

De fusie lijkt op een ideaal moment plaats te vinden. Zo bleek uit een onderzoek van Bancontact vorig jaar dat twee op de drie Belgen nog zelden cash geld op zak hebben. En 29 procent denkt zelfs dat er over tien jaar geen cash meer bestaat. En uit recent onderzoek van Payconiq kwam naar voren dat 91 procent van de ondervraagden het komende jaar zeker met de smartphone zal betalen. Daarnaast zou zo’n zestig procent van de consumenten het liefst altijd en overal met de mobiel willen betalen.

15 miljoen mobiele betalingen in 2017

Het totale aantal mobiele betalingen dat plaatsvond via de apps van Bancontact en Payconiq is vorig jaar verviervoudigd in vergelijking met de situatie in 2016. Tezamen verwerkten de twee bedrijven samen zo’n 15 miljoen mobiele betalingen in 2017.

Payconiq by Bancontact-app

Het nieuwe bedrijf Bancontact Payconiq Company gaat nieuwe betaalproducten lanceren, waarvan er eentje al bekend is: de Payconiq by Bancontact-app, waarmee mobiele betalingen voor zowel binnen als buiten België kunnen plaatsvinden.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten