DHL neemt Monta over

DHL neemt Monta over

DHL neemt een meerderheidsbelang in het Nederlandse fulfilment-bedrijf Monta. Dankzij de deal kan Monta verder internationaal uitrollen. Aan de andere kant kan DHL beter inspelen op de behoeften van het MKB en kleinere webshops.

De logistieke speler DHL maakt vandaag bekend dat het een meerderheidsbelang genomen heeft in Monta, de Nederlandse ecommercespecialist. Monta werd in 1999 opgericht en begon als fulfilment-bedrijf. In 2021 had het 1000 medewerkers, 14 vestigingen en verwerkte het 12 miljoen orders. Daarnaast draaide realiseerde het bedrijf een jaaromzet van 100 miljoen euro.

Internationale uitrol Monta

Ondertussen ondersteunt Monta ongeveer 1500 kleine en middelgrote webshops met op software gebaseerde fulfilmentdiensten en software voor magazijnbeheer. “Wij willen ons succesvolle bedrijfsmodel ook buiten Nederland uitrollen zodat onze klanten ook internationaal kunnen uitbreiden”, vertelt Edwin van der Ham, eigenaar en CEO van Monta.

‘De huidige transactie versnelt onze internationale groei.’

“Monta heeft recentelijk de eerste stappen over de grens gezet, wat bij diverse klanten al heeft geresulteerd in internationale groei. De huidige transactie zal deze ontwikkeling verder versnellen. Voor onze mensen betekent deze overeenkomst ook carrièrekansen op de lange termijn. Wij werken al een groot aantal jaren met DHL en qua bedrijfscultuur passen de twee bedrijven prima bij elkaar.”

Combinatie van activiteiten en kennis

Door de overname combineren de bedrijven hun activiteiten en expertise. Naar eigen zeggen profiteren klanten van de ondernemersgeest van Monta en de internationale kennis, infrastructuur en het netwerk van DHL. “Wij zullen vasthouden aan de huidige gewaardeerde mogelijkheden, expertise en cultuur van Monta en deze verder ontwikkelen zodat wij in het snelgroeiende ecommerce-segment goede klantgerichte oplossingen kunnen aanbieden”, aldus Oscar de Bok, CEO van DHL Supply Chain.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten