Deliverect haalt €16,25 miljoen op

Deliverect haalt €16,25 miljoen op

Deliverect, een Belgische startup die online bezorgplatforms koppelt aan kassasystemen, heeft 16,25 miljoen euro opgehaald. Dit gebeurde tijdens een nieuwe financieringsronde, die werd geleid door Omers Ventures. Ook bestaande investeerders Newion en Smartfin namen deel aan de kapitaalinjectie.

Met Deliverect kunnen restaurants online bestel- en bezorgplatforms zoals Takeaway, Uber Eats en Foodora koppelen aan hun eigen kassasysteem. De startup biedt zowel orderbeheer, als menubeheer en voorraadbeheer.

Het techbedrijf, dat haar hoofdkantoor heeft in Gent, noemt de financiering een “mooie onderschrijving van ons product en een bevestiging dat onze software horecabedrijven helpt om hun online workflow en maaltijdbezorging te vereenvoudigen”.

Investeren in klantenservice, R&D en meer

Met het geld wil Deliverect haar aanbod verbeteren, maar ook ’terug in de klant investeren’. Daarmee doelt het op de verbetering van haar klantenservice-teams en development-afdeling. ” En natuurlijk zal deze som ook verdere onderzoeks- en productontwikkeling ondersteunen, zodat we ons aanbod verder kunnen verfijnen en perfectioneren.”

Uitbreiden naar markten buiten Europa

Verder wil Deliverect een deel van de 16,25 miljoen euro gebruiken om haar diensten uit te breiden naar nieuwe markten buiten Europa.

Op Medium vertelt Jambu Palaniappan, managing partner bij Omers Ventures en al sinds 2016 actief in de bezorgsector, dat hij met eigen ogen heeft gezien hoe snel de food-deliverymarkt evolueert. “Toen we de markt analyseerden, was de belangrijkste vraag die we ons stelden: wie maakt de cruciale infrastructuur voor die evolutie? Wie bouwt er zelf aan mee en investeert volop in die digitale bezorgrevolutie? Net daarom ben ik zo verheugd om aan te kondigen dat Omers Ventures een financieringsronde van €16,25 miljoen leidt met betrekking tot het Belgische Deliverect.”

‘Wie investeert volop in de online bezorgrevolutie?’

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten