Coolblue lanceert Franstalige webshop

Coolblue lanceert Franstalige webshop

Coolblue lanceert morgen de Franstalige versie van haar Belgische webshop. Hiermee komt het de Franstalige klanten in ons land beter tegemoet. De vertaalslag kan wellicht ook worden gezien als een opmaat naar een lancering van Coolblue in Frankrijk.

In februari van dit jaar ontdekten wij al dat Coolblue serieus bezig was een Franstalige versie van de webshop te lanceren. De omnichannel-speler had toen een vacature uitstaan voor iemand die content van het Nederlands naar het Frans kan vertalen.

Franstalige versie van Coolblue.be is live

Nu lijkt de vertaalslag te zijn gemaakt, want de Franstalige versie van Coolblue.be gaat morgen live. Het heeft nog even geduurd voordat deze lancering kon plaatsvinden, maar Coolblue-baas Pieter Zwart liet al vaker weten hiermee niet over één nacht ijs te willen gaan. Het is immers niet alleen een kwestie van 60.000 productpagina’s vertalen, Coolblue staat ook bekend om haar typerende huisstijl inclusief woordgrapjes op social media en verpakkingen. Ook die moesten zo omgezet worden naar het Frans dat er geen stijlbreuk ontstond.

De lancering van de eerste niet-Nederlandstalige webwinkel voor Coolblue zal op meer fronten een mijlpaal zijn in de geschiedenis van het bedrijf. Het boort zo niet alleen een nieuwe markt aan, ook intern zal er wat veranderen, nu het Nederlandse bedrijf opeens te maken heeft met Franstalige content, marketing en medewerkers.

Coolblue in Frankrijk?

Nu Coolblue ook in Brussel en Wallonië beter haar klanten kan bedienen, zal het haar positie in België verder willen uitbreiden. Vorig jaar wist het bedrijf nog 242 miljoen euro van de totale omzet (857 miljoen euro) in België te realiseren. Nu het haar intrede gaat doen in het Franstalige deel van België, zal de omnichannel-speler wellicht ook op den duur de stap naar Frankrijk durven te maken. Op dit moment verwijst Coolblue.fr nog door naar de Nederlandstalige webshop, maar wellicht dat dit in de toekomst gaat veranderen…

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten