Christine le Duc breidt uit naar België

Christine le Duc breidt uit naar België

De Nederlandse erotiekshop Christine le Duc breidt uit naar België. Het komt niet alleen met een webshop naar ons land, maar ook met fysieke winkels. Al is nog niet bekend waar deze shops hun deuren zullen openen.

Christine le Duc is sinds vorig jaar opnieuw in Nederlandse handen. Kort voordat het toenmalige moederbedrijf Beate Uhse failliet ging, werden Ierse investeerders eigenaar, maar in augustus 2018 wisselde de erotiekshop alweer van eigenaar. Het kwam – na vijftien jaar – opnieuw in Nederlandse handen.

Vanuit kantoor in Antwerpen de Belgische markt veroveren

Met de nieuwe CEO Audrey van Ham is Christine le Duc bezig het merk weer op de rit te krijgen. Vanuit een nieuw kantoor in Antwerpen probeert het bijvoorbeeld nu de Belgische markt te veroveren. Allereerst met een webshop, waarbij zowel Vlaamse als Waalse klanten hun bestelling thuis kunnen laten leveren, maar op den dur ook met fysieke winkels, zoals in Nederland.

Christine le Duc is hiervoor op zoek naar locaties, al is het volgens Van Ham moeilijk om goede panden te vinden, die zich op drukke, maar makkelijk toegankelijke locaties bevinden. Toch benadrukt de CEO dat fysieke winkels belangrijk blijven voor de erotiekshop. Daar kunnen ze klanten immers advies op maat geven.

Eerst België, dan Frankrijk?

Online zal het geen prijsvechter worden, daarvoor is de concurrentie nou eenmaal te groot voor. Maar om eigen producten te kunnen blijven produceren, heeft het wel een bepaalde basisgrootte nodig en die wil het onder meer behalen door de uitbreiding naar België, zo legt de CEO uit tegenover Kanaal Z.

“Daarnaast is het goed om aanwezig te zijn in deze markten, omdat wij zien dat Frankrijk – net als België – een groot lingerieland is in potentie. Nu is lingerie 50 procent is van onze omzet, dus absoluut een belangrijk aandeel, en dat is iets waar we goed in zijn. Dus dat willen we zeker doortrekken naar andere landen.” België zou daarmee als opstapje kunnen dienen voor een uitbreiding naar de veel grotere afzetmarkt van Frankrijk.

In Nederland heeft Christine le Duc 21 fysieke vestigingen. Hoeveel dat er in België worden is nog niet bekend.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten