Centraal Beheer, Fietskoeriers.nl of Active Ants wordt Game Changer

Centraal Beheer, Fietskoeriers.nl of Active Ants wordt Game Changer

De drie genomineerden voor de Game Changer Award van de Shopping Awards zijn bekendgemaakt. Op 23 maart, tijdens het grote Shopping Awards XL Gala, zullen Centraal Beheer, Fietskoeriers.nl en Active Ants strijden om deze award, die innovatie in de ecommerce wil belonen.

Met de Game Changer Award wil de organisatie achter de Shopping Awards stilstaan bij het meest innovatieve initiatief dat vorig jaar de Nederlandse ecommerce heeft verrijkt. Het gaat dus nadrukkelijk niet om webwinkels an sich, al kunnen die natuurlijk ook winnen. Maar het gaat om alle initiatieven, concepten, producten of diensten die op wat voor manier dan ook iets wezenlijks hebben toegevoegd aan de vaderlandse ecommerce-industrie.

Een vakjury, onder leiding van juryvoorzitter Arjen Bonsing, heeft uit de inzendingen uiteindelijk drie gekozen die op 23 maart krijgen te horen wie van hen naar huis gaat met de prijs. De geautomatiseerde chat van Centraal Beheer, de pakketbezorgservice van Fietskoeriers.nl en de robotjes en inpak-automatisering van Active Ants zijn de drie genomineerden voor de Game Changer Award.

Centraal Beheer

De eerste wordt genomineerd omdat het heeft geïnnoveerd in het kanaal van de virtuele assistent. Centraal Beheer heeft met de geautomatiseerde chat vorig jaar bijna 250.000 klanten geholpen, die 24/7 met het verzekeringsbedrijf kunnen chatten. Op gesprekken met de klant scoort de chat een gemiddelde NPS van +17, en op Schademelden zelfs +35. En dankzij de chat is het volume op mail – toch een duur en inefficiënt kanaal – met 40 procent gedaald.

Fietskoeriers.nl

Fietskoeriers.nl is de eerst landelijk dekkende pakketbezorgservice op de fiets. Althans, in de stad brengt het pakketjes naar consumenten op de fiets, maar daarbuiten gebruikt het auto’s. Die rijden dan weer wel op groengas, waarvan de emissie nihil is. “We zijn de USP voor webshops die worstelen met de last mile of inzetten op duurzaamheid. Meer dan 95 procent van onze pakketjes wordt bezorgd bij de eerste poging”, zo zegt het bedrijf zelf. Onder andere Futurumshop maakt gebruik van de diensten van Fietskoeriers.nl, dat dit jaar naar de 10.000 pakketjes per dag wil.

Active Ants

Active Ants heeft het opslag- en orderpickingsysteem Autostore aangeschaft en geïnstalleerd, zodat het nu veel sneller en efficiënter orders kan picken. Het systeem is ook nog eens erg duurzaam, omdat de zestien robotjes, die de bakken met producten brengen naar de orderpickers, zichzelf opladen met de energie die vrijkomt bij het laten zakken van die bakken. Ook kocht het vorig jaar een volautomatische inpakmachine, waarmee 50 procent minder karton wordt gebruikt in vergelijking met traditioneel inpakken. Doordat de pakketjes beter afgestemd zijn op de producten, kunnen vrachtwagens ook efficiënter gevuld worden.

Zoals gezegd vindt de uiteindelijke uitreiking van de Game Changer Award plaats tijdens het Shopping XL Awards Gala. Meer informatie over dit evenement vind je op onze evenementenpagina.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten