Bynco: de eerste webwinkel voor auto’s

Bynco: de eerste webwinkel voor auto’s

Vandaag heeft AutoBinck Group de startup Bynco gelanceerd. Deze webwinkel maakt het mogelijk om online een tweedehands auto te vinden, die te betalen met iDeal en nog dezelfde week thuisbezorgd te krijgen. Volgens Bynco zijn ze de eerste speler in Nederland die de verkoop van occasions geheel online mogelijk maakt.

Bynco is een afkorting en staat voor ‘buy your next car online’, precies wat auto-importeur AutoBinck Group met haar startup voor elkaar wil krijgen. Dat consumenten hun volgende tweedehands auto niet bij de lokale dealer of via Marktplaats kopen, maar via hun webwinkel. Volgens algemeen directeur Jeroen Veldman de eerste webwinkel voor auto’s.

Koopproces van tweedehands auto’s veranderen

“In de markt van gebruikte auto’s is in ons land al decennia lang weinig tot niets gebeurd op het gebied van innovatie. We geloven dat dit de nieuwe manier is voor consumenten om gebruikte auto’s te kopen”, zo stelt hij bij de lancering van Bynco. De webwinkel wil het kopen van een tweedehands auto’s veranderen. Onderhandelen over de prijs, nooit zeker weten of je een goede deal hebt gemaakt, een proefrit maken terwijl de auto nog niet technisch gekeurd is, met Bynco moet het verleden tijd zijn.

Bynco omschrijft zelfs geur van auto

Omdat ze de auto’s volledig online aanbieden, moeten ze wel voldoende informatie bieden aan de geïnteresseerde consument. Bynco probeert dan ook alle gebruikssporen weer te geven en zal zelfs de geur in de auto beschrijven op de site. En net zoals bijvoorbeeld Coolblue dat doet, toont Bynco bij elk product de pluspunten en de minpunten. Alle aangeboden auto’s zijn door onafhankelijke specialisten van DEKRA gekeurd.

Een auto online kopen is natuurlijk totaal iets anders dan een paar schoenen of een pak printpapier bestellen. Dat beseft Veldman ook. Maar daarom probeert Bynco een koopervaring te bieden die online consumenten inmiddels gewend zijn. Zo kan er afgerekend worden met iDeal en wordt de auto dezelfde week thuisbezorgd. De startup werkt met een onafhankelijke derdengeldenrekening en het aankoopbedrag kan ieder moment geannuleerd worden door de koper. En in plaats van een proefrit heb je als consument bij de online aankoop van een auto natuurlijk recht op 14 dagen uitproberen.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten